Şanlıurfa'da "Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Şanlıurfa'da "Uluslararası Öğrenci Buluşması"
ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da "Biz Kardeşiz, Biz Geleceğiz" sloganıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Buluşması" 21 ülkeden çok...

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da "Biz Kardeşiz, Biz Geleceğiz" sloganıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Buluşması" 21 ülkeden çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Esentepe Mahallesi'ndeki Mavi Marmara Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Eğitim Birimi Sorumlusu Selman Duran, Türkiye'de öğrenimlerini sürdüren yabancı uyruklu öğrencileri kardeşleri olarak kabul ettiklerini söyledi. Onları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını dile getiren Duran, şöyle konuştu:

"Türkiye'de eğitim gören 186 ülkeden 110 bin öğrencinin kamuoyu tarafından bilinmesi, uluslararası öğrencilerinin organizasyon kabiliyetlerinin artırılması ve kendi ülkelerini gönüllü olarak tanıtmaları için bu yıl da 43 kentte bu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız 15 Mayıs'a kadar devam edecek ve 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bunun finalini gerçekleştireceğiz. Biz bu öğrencilerimizi misafirlerimiz olarak görüyoruz. Bizim inancımız ilim için yola çıkanlara destek olmayı öğütlüyor. Bu sebeple ülkemize gelen öğrencilerimize yabancı değil misafir diyoruz."

Duran, kendilerine destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

Programda daha sonra Şanlıurfa'da eğitim gören öğrenciler ülkelerini ve Türkiye'yi anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.