Şanlıurfa'da Yeni Güvenlik Korucuları Göreve Başladı

Şanlıurfa'da Yeni Güvenlik Korucuları Göreve Başladı
Emekli güvenlik korucularının yerine alınan 454 güvenlik korucusu, düzenlenen törende yemin etti- Şanlıurfa Valisi Tuna: - "Korucularımızın buradaki dik duruşu devletinin yanında, bayrağının yanında dik duran halkın verdiği en güzel mesajdır"

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, 454 yeni güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı.

Korucuların göreve başlaması dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığının bahçesinde yemin töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, kent genelinde 370 güvenlik korucusunun emekli olduğunu söyledi. Yeni alınacak koruculara eğitim verildiğini kaydeden Tuna, uzun süren eğitim çalışmalarını başarıyla tamamlayan 454 kişinin göreve başladığını belirtti.

Korucuların jandarmayla omuz omuza görev yapacağını dile getiren Tuna, şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğudaki bazı illerimizde güvenlik güçlerimiz adım adım PKK'lı teröristleri takip etmektedir. Yakın takip sonucu inlerine girilmiş olup, örgütün şehir yapılanmaları da tamamen çökertilmiştir. Güvenlik koruculuğu, devlet ve millet birlikteliğini sağlama anlamında çok önemli bir projedir. Güvenlik koruculuğu sadece silahlı insan sayısını artırmaya yönelik bir proje değildir. Korucularımızın buradaki dik duruşu devletinin yanında, bayrağının yanında dik duran halkın verdiği en güzel mesajdır. Dün olduğu gibi bugün de operasyonlar aralıksız devam edecek olup, bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürecektir."

- "Toplumda beyaz gömlek gibiyiz"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de koruculuğun meslekten ziyade bir vatan davası olduğunu söyledi.

Yıllarca bölgedeki çatışmalarda devletin safında yer aldıklarını vurgulayan Sözen, koruculara, "Bugün geldiğimiz noktada bin 750 şehit verme pahasına bizler bütün söylenenlere kulağımızı tıkayarak bugünlere geldik. Sizlere düşen görev, kanunlar ve yasalar çerçevesinde bundan sonra görevinizi en iyi şekilde yapmanızdır. Bilmeliyiz ki toplumdaki beyaz gömlek gibiyiz, bizler işlediğimiz bir suçun bütün camiaya, bütün bölge halkına mal olacağını düşünmek zorundayız. Görevimizi yaparken emir komuta zinciri çerçevesinde yapmalıyız." diye seslendi.

- Jandarmanın eğitimli köpekleri ilgi gördü

Konuşmaların ardından Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan eğitimli 4 dedektör köpeği gösteri yaptı.

Eğitmenlerinin nezaretinde, yaklaşık 2 metre yükseklikteki engel parkurlarını tırmanarak çıkan hassas burunlu köpeklerin, ateş çemberinin ortasından geçmesi ilgiyle izlendi.

Parkurda araç ve valiz araması da gerçekleştiren köpekler, iz ve mayın takibindeki başarısıyla dikkati çekti.

Törene, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kurum müdürleri, korucular ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.