Şanlıurfa'daki Bebek Ölümüne İnceleme

Şanlıurfa'daki Bebek Ölümüne İnceleme
Şanlıurfa Viranşehir'de anne ve karnındaki bebeğinin yanlış tedavi sonucu öldüğü iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı.

Edinilen bilgiye göre, 6. çocuğunu doğurmak için Viranşehir Devlet Hastanesi'ne yatırılan 8.5 aylık hamileHacire Çardak (32), 2 gün sonra fenalaşması ve ailenin isteği üzerine Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne sevk edildi. Çardak yolda hayatını kaybederken, bebeğin de 2 gün önce anne karnında öldüğü belirlendi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından hamile kadının cenazesi defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Hacire Çardak, Viranşehir’de defnedildi. 

Çardak'ın yakınları, yanlış tedavi sonucu bebeğin ve annesinin öldüğünü ileri sürdü. Hacire Çardak'ın kardeşi Yunus Budak, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek, hastanedeki doktorlara tepki gösterdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri ise, olayla ilgili başlatılan incelemenin sürdüğünü, açıklamanın daha sonra yapılacağını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.