Şans Oyunları İhalesine Yoğun İlgi

Şans Oyunları İhalesine Yoğun İlgi
Maliye Bakanı Ağbal, Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları ihalesine firmaların ciddi düzeyde ilgi gösterdiklerini söyledi

ANKARA (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şans oyunları ihalesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şans oyunları ihalesinin tutar itibariyle büyük bir ihale olduğunu dile getiren Ağbal, bu yüzden yatırımcıların ihaleye ciddi anlamda ilgi gösterdiklerini ifade etti. Böylesine büyük bir ihale için finansman bulmanın önemine dikkati çeken Ağbal, şunları kaydetti:

"Normalde 14 Ekim itibarıyla teklifleri alıp kasım içinde ihaleyi sonuçlandıracaktık, fakat yatırımcıların özellikle finansman konusunda süre talebi oldu. Şu ana kadar 7 yatırımcı dosya almış durumda. Farklı konsorsiyumlar ihaleye girmek istiyorlar. Yerli firmalarımız ve bu alandaki global oyuncular, konsorsiyumlar oluşturmak suretiyle, bu ihaleye büyük ilgi gösteriyorlar. Özellikle bu konsorsiyumlardan, Özelleştirme İdaremize 'Biz bu ihaleyle çok ilgileniyoruz, fakat finansman noktasında bir miktar daha çalışmaya ihtiyacımız var.' diye talep geldi. Firmalarımızın ilgisini de dikkate alarak, ihaleyi 10 Şubat 2017 tarihine uzattık. 10 Şubat'ta ön yeterlilik için teklifler alacağız, mart ayı içinde de ihaleyi sonuçlandıracağız."

İhaleyi kazanan firmanın hemen ertesi gün çekilişlere başlayamayacağını dile getiren Ağbal, bir yıllık geçiş sürecinin yaşanacağını bildirdi.

Ağbal, ihalenin dolar cinsinden gerçekleştirileceğini hatırlatarak, ihaleyi kazanacak firmanın, ihale gününde dolar cinsinden oluşan bedeli o günkü kur üzerinden Türk Lirasına çevirerek, ödemeyi TL cinsinden yapabileceğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.