Şans oyunları lisansı 10 yıl süreyle özelleştirilecek

Şans oyunları lisansı 10 yıl süreyle özelleştirilecek
Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisansı 10 yıl süreyle topluca verilmek suretiyle özelleştirilecek

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne ait piyango, hemen kazan ve sayısal oyunlar ile şans oyunları lisansı, 10 yıl süreyle özelleştirilecek. Pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek ihalede, ön yeterlik son başvuru tarihi 14 Temmuz, son teklif verme tarihi ise 5 Ağustos olarak belirlendi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, karşılığı nakit olmak üzere planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olan piyango, hemen kazan ve sayısal oyunlar ile ilgili mevzuat çerçevesinde benzer şans oyunlarının lisansı, topluca verilmek suretiyle özelleştirilecek. İhale, Özelleştirme Uygulamaları Hakkındaki Kanunda yer alan pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. Komisyon tarafından gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Teklifler 5 Ağustos'a kadar alınacak
İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları (OGG) katılabilecek. Gerçek kişiler veya yatırım fonları, OGG ortağı olabilecek. Ayrıca OGG ortağı olacak yatırım fonlarının bağımsız denetçiler tarafından verilen beyannamede belirtilen yönetimleri altındaki fonların tutarı en az 500 milyon dolar olacak ve OGG içindeki payları yüzde 70’i geçmeyecek.

Ön yeterlik için tüzel kişi ve ortak girişim gruplarının en geç 14 Temmuz Perşembe günü saat 16.00’ya kadar ÖİB’e başvurmaları gerekecek.

Komisyon tarafından ön yeterlik kriterlerini karşıladığına karar verilen teklifler, en geç 5 Ağustos Cuma günü saat 16.00’ya kadar ÖİB’e elden teslim edilecek.

İhaleye katılabilmek için sağlanması gereken mali ve teknik ön yeterlik kriterlerine, ÖİB'nin internet sayfasından erişilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.