Hüseyin Altay

Hüseyin Altay

Şanslı galibiyet ve imaj meselesi

Şanslı galibiyet ve imaj meselesi

Torku Konyaspor, sezonun en kritik maçlarından birisine çıkmıştı. Kendi sahasında Eskişehirspor ile karşılaşan Torku Konyaspor o kadar gergindi ki oyunun büyük bölümünde futbolcular ne yaptığını bilemez haldeydi. Hele ki ikinci yarıda. Ligin en sıkıntılı ekiplerinden birisi olan Eskişehir karşısında sadece 5-10 dakika Konyaspor’u izleyebildik. Onun dışında sürekli kaptırılan toplar, rakip takımın gelmeye çalışması (çalışması diyorum çünkü konuk ekibin Konyaspor kalesine gelecek gücü bile yoktu), sonrasından Konyaspor savunması tarafından şişirilen toplar. Bir ara oyun Konyaspor savunması ile Eskişehir savunmacısı Diego arasında oynanır hale bile geldi. Biri vuruyor öte yandan diğeri karşılıyordu.

Maça biraz daha canlı başlayan Torku Konyaspor ilk bölümde oyuna hakim ama üretkenlikten uzaktı. Eskişehirspor ise “deplasmanda  1 puan iyidir” mantığıyla katı bir savunma yapıyor, orta sahayı bile geçemiyordu. Bir türlü gelmeyen gol, Mehmet Güven’in müthiş pası ve Hasan Kabze’nin ustalığıyla gole çevrildi. 43. dakikadaki bu golden sonra 87.dakikaya Konyaspor’un top tutup rakip kaleye gittiğini bile göremedik.

Netice itibariyle en kritik maçta, kötü futbolla da olsa, dişlerimizi sıka sıka olsa da kazandık. Bu galibiyet çok kritikti. İnşallah dönüm noktası da olur ve ayaklardaki prangalar çıkar. Yoksa işimiz zor. Bu stat, bu seyirci, harcanan milyonlarca liralık para…  İnşallah tüm bunlara yazık olmaz.

İMAJIMIZ ZEDELENDİ

Gelelim bugünkü diğer meselemize… Torku Konyaspor ne yazık ki son dönemde ciddi bir imaj kaybına uğradı.  Sezon öncesinde rakiplerine korku salan Torku Konyaspor aradan geçen 5 ayın sonunda hazin bir tablo ile karşı karşıya kaldı. Sezon içerisinde sadece yeni stadı ve muhteşem taraftarıyla gündeme gelen yeşil-beyazlılar üst üste alınan 5-0’lık yenilgilerle başlayan sürecin ardından bugün ne yazık ki mizahi bir alay konusu haline geldi. Transfer döneminde adeta çuvallayan yönetime büyük tepki vardı. Hatta beceriksizlikle suçlanan yöneticiler için “tarihin en kötü yönetimi” bile diyen oldu. Teknik direktör Aykut Kocaman’ın ne kariyeri ne karakteri kaldı. Futbolcular de beş para etmez yeteneksizler ordusu olarak nitelendirildi…

SAN MARİNO MUAMELESİ!

Perdenin diğer tarafında ise sportif açıdan yaşanan başarısızlıklar vardı. Son dönemde aldığımız o acı yenilgiler, Torku Konyaspor’u spor kamuoyunda bir anda “zayıf halka” haline getirdi. Adeta dünya futbolunun etkisiz elemanları “San Marino, Liechtenstein ve Amerikan Samoası” gibi attıkları goller bile olay olan takımlara benzetilen ve “bu oyuncu ancak Konyaspor’da oynar”  ya da “bu takım sadece Konyaspor’u yener” yakıştırmalara maruz kalan Torku Konyaspor’un bu durumu inanın herkesi derinden yaralıyor.

Torku Konyaspor’da yaşanan tablolu tersine çevirmekte elbette, yönetim, teknik kadro ve oyuncuların elinde. Yeni transferler yapıldı. Son anda da bir ya da iki takviye daha olacak gibi. İnşallah bu kez doğru atış yapılmıştır. İnşallah bu kez harcanan paralara değer. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Altay Arşivi
SON YAZILAR