Saraybosna Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Saraybosna Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu
SARAYBOSNA (AA) - Avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen Saraybosna Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu.Bosna Hersek'in başkenti...

SARAYBOSNA (AA) - Avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen Saraybosna Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Ulusal Tiyatro'da düzenlenen ödül törenine yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı.

Festival kapsamında, Ani Urushadze'nin yönettiği Gürcistan yapımı "Scary Mother" filmi en iyi uzun metrajlı film seçilerek "Saraybosna'nın Kalbi" ödülüne layık görüldü.

En iyi erkek oyuncu dalında "Saraybosna'nın Kalbi" ödülünü "Meda or The Not So Bright Side of Things" filmindeki rolüyle Serban Pavlu alırken, en iyi kadın oyuncu ise "Daybreak" filmindeki rolüyle Ornela Kapetani seçildi.

En iyi kısa metrajlı film ödülüne Antoneta Alamat Kusijanovic'in yönettiği "İnto the Blue" filmi layık görülürken, en iyi yönetmen ödülü ise "Meda or The Not So Bright Side of Things" fiminin yönetmeni Emanuel Parvu'ya verildi.

Festival kapsamında en iyi belgesel ödülünü Rati Oneli'nin yönettiği "City of the Sun" filmi alırken, Juri Özel Ödülü ise Zdenko Jurilj'in yönettiği "Home" filmine verildi.

Yarın ödül alan filmlerin gösterimiyle sona erecek 23. Saraybosna Film Festivali'nde 230'dan fazla film gösterildi.

Festivalde "Bal", "Süt" ve "Yumurta" üçlemesinin yönetmeni Semih Kaplanoğlu'nun "Buğday" filminin dünya prömiyeri yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.