Saraybosna Film Festivali'nde 'Trt Endüstri Terası' Açılacak

Saraybosna Film Festivali'nde 'Trt Endüstri Terası' Açılacak
Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla düzenlenen 22. Saraybosna Film Festivali kapsamında, "TRT Endüstri Terası" açılacak

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın adresi yapmak amacıyla düzenlenen 22. Saraybosna Film Festivali (SFF) kapsamında, "TRT Endüstri Terası" açılacak.

TRT Televizyon Dairesi Başkan Yardımcısı Halid Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temelin Bosna savaşı sırasında atıldığını dile getirerek, "Festivalin Saraybosna halkı için çok özel bir yeri var. Bu da festivalin savaş günlerinde başlamış olması. O zamanlar, kuşatma altındaki Saraybosna halkına destek olmak için başlamış bir festival. O günlerden bugüne, 22 yıldır aralıksız devam ediyor. Avrupa'daki diğer festivallerinden farkı bu noktada başlıyor." dedi.

Saraybosna'nın Türkiye için önemine de değinen Şimşek, "Saraybosna bizim için çok özel bir şehir. Bosna çok özel bir ülke. Çok kadim dostluklarımız, ilişkilerimiz var. Bir duygudaşlığımız, kardeşliğimiz söz konusu, hem şehirler arasında hem burayla hem de buranın halkıyla. O yüzden Saraybosna bizim için hep özeldi, hep özel oldu." diye konuştu.

Şimşek, TRT'nin Saraybosna ile ilişkileri geliştirmek ve daha güçlü kılmak düşüncesiyle, festival komitesiyle görüştüğünü sözlerine ekleyerek, şu bilgileri verdi:

"2017 yılı için bazı planlar yapmıştık. Fakat bu yıl da bizim burada olmamızı istediler. Bu yıl için de birlikte yapabileceğimiz şeyler olabileceği konuşuldu. Bu arada malumunuz, biz çok kötü günler yaşadık. Araya bir darbe girişimi girdi. Başarısız bir darbe girişimi olsa da canımız çok yandı. Fakat her şerde bir hayır vardır. Biz bu darbeyi atlattıktan sonra, şehirlerde demokrasi nöbetleri tutarken, Saraybosna halkı da bize destek olmak için, her gece burada sokaklarda demokrasi nöbeti tuttu. Bu bizi çok mutlu etti. Onur ve gurur duyduk. Onların sergilediği dayanışmaya teşekkürümüzün bir göstergesi olarak, biz de tüm zorluklara rağmen bu sene buraya geldik."

-"Endüstri Terası bu yıl, 'TRT Endüstri Terası' olarak SFF'in bir parçası olacak"


Festivalde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerinin altını çizen Şimşek, "Festivalin ilk filmi olarak, buranın en güzel salonu National Theatre'da (Ulusal Tiyatro), TRT olarak ortak yapımcısı olduğumuz Emre Konuk'un 'Çırak' filmi gösterildi ve izleyiciden çok güzel tepki aldı. Fakat bizim buradaki etkinliğimiz bununla bitmeyecek. Ayın 17'sinden itibaren, festivalin CineLink bölümünde bazı etkinliklerimiz olacak. 'CineLink Industry Days' denen bölümde bütün sektörün yer aldığı bir buluşma alanı var. Festivalin kalbinin attığı bir buluşma noktası olan Industry Terrace (Endüstri Terası) bu yıl, 'TRT Endüstri Terası' olarak SFF'in bir parçası olacak. Haliyle biz de festivalin bir parçası oluyoruz böylece." ifadelerini kullandı.

Halid Şimşek, SFF'e ve CineLink Endüstri Terası'na dünyanın birçok farklı ülkesinden sektör profesyonellerinin katıldığını söyleyerek, "CineLink, çok önemli yönetmenlerin, yapımcıların ve festival organizasyoncularının buluşma noktası. Bu sene biz orada ev sahipliği yapacağız bir aksilik olmazsa." dedi.

Açılış töreninde, ünlü oyuncu Robert De Niro'nun, "Saraybosna'nın Kalbi Onur Ödülü" aldığı festival, 20 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.