Saraybosna Mevlevihanesi'ne ziyaret

Saraybosna Mevlevihanesi'ne ziyaret
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TBBB) Bosna Hersek’te Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden açılan Saraybosna Mevlevihanesi’ni ziyaret etti.

Selçuklu Belediyesi’nin üyesi olduğu ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da birlik yönetiminde yer aldığı Türk Dünyası Belediyeler Birliği geçtiğimiz günlerde Bosna Hersek’te “TDBB Avrasya Yerel Yöneticiler Zirvesi” için bir araya geldi. TDBB Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu beraberindeki heyet Bosna Hersek’te birçok temasta bulundu. Birlik üyesi belediye başkanları ziyaretler kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen ve 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren Saraybosna Mevlevihanesi’ni de ziyaret etti. Ziyarette Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından birlik üyesi belediye başkanlarına yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu burada yaptığı konuşmada Saraybosna Mevlevihane’sinin kazandırılmasından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.
Selçuklu Belediyesi ve Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, bu güzel eseri ve tarihi mekanı burada daha güzel bir yerde yaptı diyerek konuşmasına başlayan TDBB Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçmişte Tekkelerin üstlendiği role dikkat çekti. Karaosmanoğlu, “Tekke eskiden hayatın ta kendisi idi. Orada aç kalan çorbasını içer, ilim tahsil edilir, ahlak eğitimi verilir, yol gösterilirdi. Gariplerin bir sığınak yeri olan tekkeler toplumu adeta şekillendiren ve yoğuran yerlerdi. Tekkelerde sanat, eğitim ve vaazı nasihatlerin yanı sıra mesnevi dersleri de yapılıyordu. Güzel bir eser olduğuna inanıyorum. İnşallah İslam Medeniyeti’nin ve İslam Kültürü’nün canlanması ve filizlenmesi adına burası önemli bir merkez olacak. Başkanımızdan, ekibinden ve bütün Konyalı kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bereketli olsun inşallah” dedi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Avrasya Yerel Yönetimler Programı için Bosna Hersek’te bulunduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Başkanımız ve sizlerin burada Mevlevihane ziyareti bizim için çok önemli. Bu uygulamada aslında kardeş şehir ilişkisinin nereye geldiğini ve ortaya ne kadar güzel eserler çıktığının iyi bir örneği. Burası kardeşlerimiz için bir sosyal mekan haline dönüştü. Hem hanımlar meslek edindirme kursları alıyorlar, hem de Konya’nın bir Mevlevihane’yi yeniden ihya etmesi de çok önemli. Mesnevi sohbetleri Saraybosna’da burada devam ediyor. İnşallah hayırlı işlere vesile olmaya devam eder. Tekrar hoş geldiniz, ayağınıza sağlık” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.