SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDILAR

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDILAR
Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç, Sarıkamış Harekâtı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için bugün bir araya geldi

HABER: Emre Tanrıver

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç, Sarıkamış Harekâtı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için dün bir araya geldi. Vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna Allahuekber dağlarında şehit olan 60 bin askeri anmak ve anlamak için ‘Vefakâr Gençlik Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla, Konya’nın da içinde yer aldığı Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü geniş katılımlı bir organizasyonla gerçekleşti. Saat 10.00’da Atatürk Stadyumu’ndan başlayan yürüyüş, Kültürpark’ta son buldu. Yüzlerce genç, yürüyüş boyunca “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Her Türk asker doğar” sloganı atıp İstiklal Marşı’nı söylediler. Etkinliğe Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve Başkan Yardımcısı Mehmet Günbaş ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı Recep Çınar da katıldı.

“VATAN, BAYRAK VE NAMUS İÇİN”

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Sarıkamış Harekâtı’nın 102. yıldönümü nedeniyle böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. Anma yürüyüşünün Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik ve Spor Bakanlığının önderliğinde yapıldığını belirten Ersöz, “1914’te başlayıp 1915’te biten Sarıkamış Harekâtı’nda, soğuk hava şartlarına dayanamayan 60 bin askerimiz şehit oldu. Bu askerler başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin anısına bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Güzel bir katılım oldu. Biz Konya gençliği ve Konya spor camiası olarak vatan, bayrak ve namus için bu ülkenin yanına olacağımıza söz veriyoruz. Ülkemiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“SARIKAMIŞ’I BURADA YAŞADIK”

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, 81 ilde gerçekleşen organizasyona Konya olarak destek verdiklerini belirtti. Katılımın yüksek olmasından memnuniyet duyduklarını söyleyen Ay, “Vatanımız son günlerde zor zamanlar geçiriyor. Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Soğuk havaya rağmen gençlerimizin burada şehitlerimizi anması, Sarıkamış’ı burada yaşamaları günün anlam ve önemini bir kat daha artırdı. Vatanına sahip çıkan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Emre Tanrıver)

dsc_0294.jpg

dsc_0321.jpg

dsc_0311.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.