Şark Kadayıfı markamız burma kadayıfı tatlımız

Şark Kadayıfı markamız burma kadayıfı tatlımız
Konya’da burma kadayıfı denilince akla gelen ilk marka olan Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’nın hikayesini, bu lezzete adını vermiş olan Remzi Bural’dan dinledik. Remzi Usta, Şark Kadayıfı’nın bir tatlı türü değil, bir marka olduğuna dikkat çekiyor.

Konya’da burma kadayıfı denilince akla gelen ilk marka olan Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’nın hikayesini, bu lezzete adını vermiş olan Remzi Bural’dan dinledik. Remzi Usta, Şark Kadayıfı’nın bir tatlı türü değil, bir marka olduğuna dikkat çekiyor.

Anadolu’nun dört bir yanında Türk damak tadına hitap eden farklı lezzetler sunuluyor. Türk mutfağının dünyaya nam salmış olan lezzetleri farklı bölgelerde farklı şekillerde kendisini gösterirken, bazı lezzetleri üretenler markalaşarak alanında parmakla gösterilir hale geliyor.

remzi-bural-3-merkez.jpg

Bundan 40 yılı aşkın bir süre önce Konya’da kurulan, bugün Şark Kadayıfçısı Remzi Usta markası ile bilinen ve Konyalının damak tadına hitap eden burma kadayıfı ve künefe çeşitlerinin mimarı Remzi Bural, Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’nın tatlı hikayesini anlattı.

kadayif-1.jpg

1980’li yılların başında Bingöl’den Konya’ya gelerek Konya’da tatlı sektöründe işçi olarak çalışmaya başladığını belirten Remzi Bural, “Kısa bir süre işçi olarak çalıştıktan sonra bir ortağımla birlikte Şark Kadayıfçısı Remzi Usta markası ile tatlı üretimini kendimize ait iş yerimizde yapmaya başladık. İlk iş yerimizi Araboğlu Makası ve Dershaneler Sokağı diye de anılan Mimar Muzaffer Caddesi’nde açtık. Ürettiğimiz burma kadayıfı ve künefe ile Konyalıların damak tadına hitap eder olduk ve kendimizi sektörde kabul ettirmeyi başardık. Zaman içerisinde Allah nasip etti, Konya’da 4 farklı noktada şubeleşerek hizmeti müşterimizin ayağına kadar götürmeyi başardık” dedi.

‘ŞARK KADAYIFI BİR TATLI TÜRÜ DEĞİL, BİZİM MARKAMIZ’

Şark Kadayıfçısı Remzi Usta adıyla Konya’da uzun yıllardır tatlı sektöründe hizmet verdiklerine dikkat çeken Remzi Bural, “Burma kadayıfını sunuma hazır halde Konyalılarla ilk buluşturan biz olduk. Bu nedenle de burma kadayıfının adı Konya’da şark kadayıfı olarak bilinir oldu. Ancak şark kadayıfı diye bir tatlı türünün olmadığını, Şark Kadayıfı’nın bizim markamız olduğunu ürettiğimiz tatlının ise burma kadayıf olduğunu özellikle belirtmek isterim. İsmimizi kullanarak bazı satış noktalarında burma kadayıfı satın alan müşterilerimizden zaman zaman şikayetler alıyoruz. Onlara, tatlıyı nereden aldıklarını sorduğumuzda gerçek ortaya çıkmış oluyor. Bizimle hiç alakası olmayan bir tatlıyı, bizimmiş gibi satışa sunanlara itibar edilmemesi gerekiyor. Dershaneler Sokağı’nda, İstanbul Caddesi’nde, Emniyet karşısında ve Yazır Mahallesi Otogar arkasında bulunan iş yerlerimiz haricinde bizim şubemiz yok. Belli başlı restoranlara tatlı satışı yapıyoruz ama marketlerde satılan tatlıların bizim tatlılarımızla alakası yok. Şark Kadayıfı’nın bizim markamız olduğunu, ürettiğimiz tatlının ise burma kadayıfı ve künefe çeşitleri olduğunu özellikle belirtmek isterim. Üretilen bir ürünün marka değerinin oluşması için kaliteden taviz vermemesi gerekir. Biz de öyle yapıyoruz. Şark Kadayıfçısı Remzi Usta adıyla açtığımız bütün şubelerimizde tatlı türleri tek merkezde üretiliyor. Bu da bütün şubelerimizde aynı kalitede tatlının hedef kitleye ulaştırılmasını sağlıyor. Biz tatlımızda asla sıvı yağ kullanmayız. Özel olarak Van’ın Erciş ilçesinde ürettirdiğimiz sade yağı kullanırız. Ama diğer markalarda aynı kalite tutmayabiliyor. Benim müşterilerimize tavsiyem, her burma kadayıfının Şark Kadayıfı olmadığını iyi bilmeleri gerektiği yönündedir. Burma kadayıfını herkes üretebilir, herkes satabilir. Ancak Şark Kadayıfı markası ile üretilen burma kadayıfını Şark Kadayıfçısı Remzi Usta markası olan iş yerlerinin dışında bulamazsınız” ifadelerini kullandı.

kadayif-5.jpg

MİDEYİ YORMAYAN TEK HAMUR TATLISI
İnsanların Ramazan ayında daha çok tatlı tükettiklerini ancak sonrasında mide rahatsızlığı yaşadıklarını belirten Remzi Bural, “Burma kadayıf, her ne kadar hamur ve şerbet tatlısı olsa da diğer türlere göre daha hafiftir ve mideyi çok yormaz. Çünkü burma kadayıfının içinde hamur minimize edilir. Burma kadayıfının içi, türüne göre ceviz, Antep fıstığı veya kaymakla doldurulur. Süt de ilave edilerek servis edilebilir. Bu nedenle tüketilirken kesmediği gibi, tüketildikten sonra da mideyi yormaz. Hazmı kolaydır. Hakkı verilerek, kaliteden ödün vermeden yapılan burma kadayıflarımız bu nedenle özellikle Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor” diye konuştu.

img-1881.jpg

KONYA’DA KÜNEFE ŞARK’TA YENİR

Burma kadayıfında olduğu gibi künefede de bir marka olduklarını dile getiren Remzi Bural, “Ailemizdeki hemen herkesin tatlı sektöründe faaliyet gösterdiğini söyleyebilirim. Konya’da çiğ kadayıf üretimi yapan çok. Ama onu burma kadayıfı veya künefe gibi mamul hale getirenlerin sayısı son yıllara kadar çok azdı. Biz, ailecek bu sektörde olduğumuz için markamız, kadayıf mamullerinin tamamına hükmeder hale geldi. Burma kadayıfında olduğu gibi bir kadayıf türü olan künefede de lezzetimizle iddialıyız. Çünkü biz biliyoruz ki, kaliteli ve lezzetli ürünler ortaya koyabilmek için küçük detaylar büyük önem arz ediyor. Bu düşünceden hareketle künefemizde de kadayıfından sade yağına, şerbetinden fıstığına, kaymağından dondurmasına kadar hiçbir şekilde kaliteden taviz vermiyoruz. Tabi ki, kaliteli ürünleri biraraya getirip harmanladığımız zaman kaliteli ürünler ortaya çıkacak diye bir kaide yok. Burada da devreye ustalık giriyor. Bizde aileden geliyor ustalık. Usta, çırağına el veriyor. Onu yetiştirip önce kalfa yapıyor. Tatlının ocakta piştiği gibi çıraklık ve kalfalık döneminde de yeni nesiller pişiriliyor. Bundan ötürüdür ki, 35 yılı aşkın bir süredir bizim lezzetimiz hiç değişmiyor. 35 yıl önceki kalitemiz neyse, bugünkü kalitemiz de aynısı. Tüm bunlara dayanarak, Konya’da künefe yiyecekseniz, Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’yı tercih etmelisiniz diyebilirim” ifadelerini kullandı.

kunefe-3.jpg

HEDEFİMİZ, BU LEZZETİ ŞEHRİN HER YERİNE YAYMAK

Şark Kadayıfçısı Remzi Usta adıyla Konya’da özellikle burma kadayıfı ve künefe türü tatlılarla aranan marka haline geldiklerini söyleyen Remzi Bural, “Müşterilerimizin istekleri ve dostlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda şehrin farklı noktalarında açtığımız şubelerle bu tatlı hizmeti, şehrimizin her noktasına ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bu doğrultuda çıkış noktamız olan ve Araboğlu Makası olarak da anılan Mimar Muzaffer Caddesi’ndeki merkez şubemizin yanında Musalla Bağları Mahallesi, Telgrafçı Hamdi Bey Caddesi Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan Emniyet Şubesi;

emniyet-sube-001.jpg

istanbul-caddesi-001.jpg

Aziziye Caddesi, Aziziye Mahallesi’nde bulunan İstanbul Caddesi Şubesi;

Yazır Mahallesi Sultan Caddesi’nde bulunan Yazır Şubesi’nde kaliteli ürünleri, güler yüzlü hizmet ile müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yeni şubelerle Konya’nın hemen her bölgesinde bir Şark Kadayıfçısı Remzi Usta işletmesinin bulunmasını hedefliyoruz. Tabi içinde bulunduğumuz dönemin şartları göz önünde bulundurulduğunda bu hedefimize ulaşmak için biraz daha zamana ihtiyacımız var” diye konuştu.

merkez-1-001.jpg

merkez-2-001.jpg

whatsapp-image-2022-04-19-at-12-10-23.jpeg

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ

Sosyal medya hesapları ve www.sarkkadayifcisi.com.tr adresi üzerinden Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’nın tüm şubelerine hızlı bir şekilde ulaşılabileceğini söyleyen Bural, “Sosyal medya hesaplarımız ve sitemizde bize ulaşılabileceğiniz en yakın adreslere ve en hızlı iletişim kurabileceğiniz telefon numaralarına kolayla erişebilirsiniz. Buradan vereceğiniz burma kadayıf ve künefe çeşitleriyle ilgili tüm siparişlerinizi yaklaşık yarım saat gibi kısa bir süre içerisinde adresinize teslim ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. ( Havva Gül Yavuz )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.