Şarkışla'da kinoa üretimi

Şarkışla'da kinoa üretimi
SİVAS - Şarkışla ilçesinde 2 kişi tarlasında kinoa bitkisi yetiştirmek için çalışma başlattı. Dikili köyünde çiftçilikle uğraşan Atalay Timurkaynak...

SİVAS - Şarkışla ilçesinde 2 kişi tarlasında kinoa bitkisi yetiştirmek için çalışma başlattı.

Dikili köyünde çiftçilikle uğraşan Atalay Timurkaynak ve eniştesi Hakverdi Sis, Amerika'dan getirdikleri kinoa bitkisinin tohumunu 10 dönümlük arazisinde ekti.

Timurkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kinoanın Avrupa ülkelerinde önemli bir besin kaynağı olarak tüketildiğini belirterek astronot yiyeceği olarak da bilinen ve yüksek oranda protein içeren, bisküvi, makarna ve keklerde kullanılabilen kinoayı Şarkışla'da yetiştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Dekara 1 kilogram kinoa tohumu ektiklerini anlatan Timurkaynak, bitkinin fazla su istemeyen arazilerde de yetiştiğini ifade etti.

Hakverdi Sis ise kinoa bitkisinin üretiminin kolay olduğunu dile getirerek, Ağustos ayında hasat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Şarkışla'da kinoa üretimi

Şarkışla'da kinoa üretimi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.