Şarkışla'da Öğrenciler Halepliler İçin Kermes Düzenledi

Şarkışla'da Öğrenciler Halepliler İçin Kermes Düzenledi
SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesinde Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Şarkışla'dan Halep'e Yol Aç" kampanyası adı altında, kermes düzenlendi. Anadolu...

SİVAS (AA) - Şarkışla ilçesinde Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Şarkışla'dan Halep'e Yol Aç" kampanyası adı altında, kermes düzenlendi.

Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi Kulübü tarafından hazırlanan kermese veliler büyük destek verdi.

Veliler tarafından yapılan yemekler okul koridorlarında satışa sunuldu.

Okul Müdürü Özgür Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kermesten elde edilen gelirlerin, Halepliler için düzenlenen yardım kampanyasına bağışlanacağını belirtti.

Öğrencilerinin, gayretleriyle sürdürülen kermesle Halep'te zulüm gören insanların acısını bir nebze olsun hafifletmeyi amaçladıklarını dile getiren Öztürk, "Okulumuzda Değerler Eğitimi Kulübü öğrencileri olarak bir günlük kermes düzenledik. Amacımız Halep'te zulüm altında kalan, orada ezilen masum insanlara, Müslüman din kardeşleri olarak bir nebze olsun yardım etmek. Buna okulumuz öğrencileri de büyük bir destek sağladı. Ürünler aldı, gıda topladı, çocuk bezi toplayarak fedakarlık örneği gösterdiler. Öğrencilerime bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah dünyada var olan zulüm düzeni ve bu savaşlar biter. Barış içinde bir dünyada yaşarız." diye konuştu.

Kermese, Kaymakam Akif Pektaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.