Şarkışla'dan kısa kısa

Şarkışla'dan kısa kısa
SİVAS (AA) - Şarkışla Kaymakamlığı ile belediye tarafından ilçenin gelişmesi, kalkınması, turizme açılması ve sosyal alanların oluşturulması için...

SİVAS (AA) - Şarkışla Kaymakamlığı ile belediye tarafından ilçenin gelişmesi, kalkınması, turizme açılması ve sosyal alanların oluşturulması için etüt çalışması yapıldı.

Kaymakam Akif Pektaş, yaptığı açıklamada, ilçenin değerleri için çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında ilçede inceleme yapıldığını anlatan Pektaş, "Şarkışla Barajı ile ilgili bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bu bölgeyle ilgili mesire alanı düşüncemiz var. Şarkışla’nın ihtiyacı olan, insanların aileleriyle gelip oturabileceği bir piknik alanını, bir yeşil alanı ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İlçe merkezindeki kale, hayvan pazarı, kent meydanı gibi yerlerin daha estetik görünüme kavuşturulması ve turizme kazandırılması için de araştırmalar yapılacağını aktaran Pektaş, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz da bu çalışmaların ilçeye daha da değer kazandıracağını belirtti.

- Şarkışla'da YGS deneme sınavı

Şarkışla Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi tarafından, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrenciler için deneme sınavı düzenledi.

Aşık Veysel Meslek Yüksekokulunda yapılan sınava katılan öğrenciler girişte arandı, sınavda kullanacakları kalem, silgi, su ve çikolataları görevliler tarafından dağıtıldı.

Şarkışla Fen Lisesi Müdürü Şahin Karaca, öğrencilerin, sınav stresi ve heyecanını yenmeleri için gerçeğini aratmayan bir sınav düzenlediklerini söyledi.

Karaca, "Öğrencilerimiz, girdikleri YGS'de heyecanları nedeniyle bildikleri soruları bile yanlış cevaplandırarak geleceklerini zora sokuyorlar. Biz de bu heyecanlarını yenmeleri, sınava rahat bir şekilde ustaca girmelerini sağlayabilmek için deneme sınavı düzenledik. Düzenlenen deneme sınavı gerçeğiyle bire bir uygulamalı, ben hem görevliler hem de öğretmen arkadaşlarımıza gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sınava 125 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.