Şarkışla'dan kısa kısa

Şarkışla'dan kısa kısa
"Aile ve Gençlik" konferansı düzenlendi- Üniversite öğrencileri, kan bağışı yaptı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde "Aile ve Gençlik" konferansı düzenlendi.

Kaymakamlıkça Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde tertiplenen konferansta konuşan eğitimci-yazar Halil Ertuğrul, anne ve babaların çocukların gelişimi üzerindeki etkisine dikkati çekti. Çocukların anne ve babalarının davranışlarını örnek aldığını söyleyen Ertuğrul, "Nasıl bir anne babaysanız öyle bir evladınız olur. En büyük aynalar çocuklarınızdır. Çocuklarınızda yanlışlık varsa, sizin yanlışlarınız vardır." dedi.

Çocukların önemsenmek, değer görmek ve takdir edilmek istendiğini belirten Ertuğrul, "Çocuklar yüreklendirildiği kadar başarılı olur. Çocuklarınıza önemsiz bir değer biçmeyin. En büyük hata budur. Anne ve babalar çocuklarının yanında tartışmamalıdır. İyi taraflarınıza bakın, şükredin, eksik taraflarınıza bakın, sabredin." diye konuştu.

Konferansa, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Şarkışla Emniyet Müdürü Mithat Tolunay ve vatandaşlar katıldı.

- Üniversite öğrencileri kan bağışı yaptı

Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Türk Kızılayına kan bağışında bulundu.

Öğrenciler, okul kantininde açılan stantlarda kan bağışı yaptı.

Sivas Kızılay Kan Merkezi doktoru Ahmet Günaydın, öğrencilere teşekkür etti. Kızılay Kan Merkezi olarak 2 Mayıs'tan itibaren ilçede 5 gün kan bağışı alacaklarını belirten Günaydın, vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.