Sarraf: Ajanmış Gibi Bir Duruşum Var mı?

Sarraf: Ajanmış Gibi Bir Duruşum Var mı?
17 Aralık sonrasında ilk kez açıklama yapan Rıza Sarraf, "Ajan mısınız?" sorusuna, "Sizce öyle bir duruşum var mı?" dedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla Türkiye'nin 1 numaralı gündemi olan Rıza Sarraf operasyonlar sonrası ilk kez konuştu. A Haber'de Yap Boz programına röportaj veren Sarraf, hakkındaki iddiaları değerlendirdi. Sarraf'ın konuşmasınında satırbaşları;

"1 YAŞINDAN BERİ TÜRKİYE'DEYİM"

"1 yaşından beri Türkiye'de yaşıyorum. 4-5 yıl önce gelip yerleşmedim. Babamın 1976'dan beri burada kaydı var.

İRAN AJANI MISINIZ?

Sizce öyle bir duruşum var mı? Birçok iddia var bunda onlardan biri. Ben hiçbir ülkenin ajanı değilim. Diğer iddiaların yanında bu hafif bile kalıyor.İran'da yatırımlarımız var hala bu ajan olduğumuz anlamına gelmiyor.

"ALTINLARIN OLDUĞU UÇAK BENİM DEĞİL"

Gana'dan Türkiye'ye bir uçak geldi. İçinde 1.5 ton altın olan. O uçak benim değil. İçindeki altınlar da benim değil. Ama iş adamı olduğum için bana altın alır mısınız diye sordular. Bunlar sokaktan geçen adamlar değil. Uçak geldikten sonra bana 'alır mısınız?' diye sordular. Bu uçak Gana'dan nasıl geldi, hangi evraklar değişti bu beni ilgilendirmez. Biz bu uçakta geldikten sonra evrakları olmadığını anladık ve onlara belirttik. O kargo şirketi de bana ait değil. Sahibi bir Türk.  Bizim yaptığımız bütün ticaretler de legaldir.

"BABEK ZENCANİ İLE ORTAK DEĞİLİM"

Babek Zencani İran'da tanınmış bir iş adamı. Ben de uzaktan tanıyorum. 2 kere gördüm sadece. 4 dakikalık bir karşılaşmamız oldu. Benim Zencani'yle hiçbir işbirliğim yok. Dost da değiliz ortak da değiliz. İnsanlara yanlış iddiaları empoze etmek istiyorlar. Algı operasyonu yapıyorlar. Başarılı da oldular. Ben de haberleri İran medyasından takip ettiğim kadarını biliyorum. Onun İran'ın derin devleti olup olmadığını bilemiyorum. iran medyası da öyle bir şey yazmadı. Benimle hiçbir alakası yok.

"İRAN'A İSTEDİĞİM ZAMAN GİDEBİLİRİM"

İran'a istediğim zaman gidebilirim. Benim İran'da tutuklama kararım falan yok. Ortak olsam benim de oraya gittiğim de tutuklanmam gerekirdi. Ben Zencani ile ilgili ne olup bitti oralarda değilim. Çok araştırmadım o kısımları. Benim onunla bir alakam yok. İddiaya göre 17 Aralık operasyonu olmasaydı ben Zencani ile 1 gün sonra Antalya'da buluşacakmışım. Bu yalan. Benim haberim yok. Bunların hepsi komplo.

"OPERASYONUN TEMELİ SAĞLAM DEĞİL"

Bu operasyonun temeli sağlam değil. Çünkü herhangi bir devletin kasasından para çıkmadı. Aksine devlet para kazandı. Sadece benim ihracıtımla 25 milyar TL altın ihracatı yaptım ben. Yeni parayla. Bu cari açığın yüzde 15'ini kapatmaya yeter. Benim Halk Bankasına ödediğim resmi belgeli yasal komisyon 106 milyon TL. Bu sadece bana sağlanmış bir istisna değil. Türkiye İran arasında başka altın ticaret yapan isimler var. Onların hiç adı geçmedi. Bu benim için manidar. Halk Bankasına en çok vergi veren benim. Liste de 1 numara da 2 de 3 de benim. Yorumu size ve izleyenlere bırakıyorum.

RÜŞVET AÇIKLAMASI

Rüşvetle alakalı 2 başlıkta bir şey söyleyeceğim. Gizlilik kararı var bu dosyayla ilgili. Kendişikayet ettiğim insaların durumuna düşmek istemem. Sadece şu örneği vereceğim. Gözaltına alındığımızda 50 milyar dolardı. Mahkemeye çıktık 100 oldu daha sonra 150 oldu. Heralde 1 milyarı bulacak bu söylentiler. 

HAVALİMANINDAKİ PARA İDDİALARI

Havaalanındaki görüntülerde para balyalarını insanların içinde sayıp fotoğraf almaya çalışıyorlar. Buna yolsuzluk diyorlar. Madem yolsuzluk neden suçüstü yapılmadı. Oradaki paraların hepsinin belgeleri var. Bu illegalse neden suçüstü yapılmadı. Sanki adamlarım orada parayla yakalanmış gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Atatürk Havalimanı'nda benimle ilgili tutulmuş bir para var mı açıklasınlar. Benimle ilgili manşet attılar bunlarla alakalı. Rusya'da bunun davası görüldü her şeye ortaya çıktı. O paraların sahibi ben değilim. Paralar sahiplerine iade edildi. Benim illegal hiçbir işim yok ve Türkiye'de bana sağlanmış tek istisna yok.

"Bu fotoğrafta nasıl yer aldınız" sorusu

Fotoğraf aynı muhalefet Genel Başkanı'nın tuttuğu gibi tutuyorsunuz.  O fotoğrafın nerede çekildğini biliyor musunuz? Ben Trabzospor'un resmi sponsoruyum ve o da Trabzonspor'un sahasının temel atma töreni. Sizce öyle bir sponsorun oraya kaynak yapması gibi bir şey söz konusu olabilir mi? İnsanlar bunu anlamasın diye Trabzonspor Başkanı'nın adını yazmadılar. Çünkü insalar anlayacaklardı bunu.

2. FOTOĞRAF


Diğer fotoğrafta çok saygı duyduğum Sancak Ailesinin okul açılış töreninden bir kare. Orada protokoldeyim. Bağış demeyeceğim ama biz okullar yapıyoruz orada. Ben bu tür finansal işlerimin hiçbirini de vergimden düşmedim. Bu benim hakkımdı ama ben yine de bunları vergimdem düşmedim.

ZAFER ÇAĞLAYAN'A 700 BİN LİRALIK SAAT İDDİASI

Rüşvet konuları mahkemeye verildiği için konuşamıyoruz. Benim ticaretimle ilgili belgeleri gösterdim. Siz nerede üst merciye ihtiyaç duydunuz? İhtiyacım yok. 87 milyar dolar diyorlar. Benim ticaretimin hepsi legal. Yayınlanan tapeler montaj. Gazetelerde bu illegal tapeleri manşetlerine taşıdı. Büyük resmi kaçırıyorsunuz. Mesela saat konusunda 700 bin liralık saat mi olur dediler, hangi saat dediler. Mahkeme kararından sonra o saati diline dolayan beyefendilerin ne diyeceklerini merak ediyorum. Özür dileyeceklerini de sanmıyorum. Ama ben kendime güveniyorum. O saati Sayın Çağlayan'ın koluna paralel mi taktı, Sarraf mı taktı kendi parasıyla mı taktı hepsini göreceksiniz. Eninde sonunda o gizlilik kararı kalkacak. Bunun üzerinden prim yapmak isteyenleri göreceğiz.

"YATAK ODAMDAN ALINDIM"

Operasyon yapıldığı zaman ben evimin en maherem yerinden yatak odamdan alındım. Ve tek kadın polis yoktu. Bu operasyonun kirli bir oyun olduğunu o zaman anladım. Orası benim mahremim ve ben alındığımda tek değildim. Yatak odam orası benim düşünün. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.