'Satış sürecinin tamamlanmasına çok yakınız'

'Satış sürecinin tamamlanmasına çok yakınız'
Digiturk İcra Kurulu Başkanı Önal, "Şu an satışın tamamlanması için artık çok yakın bir zamandayız. Öyle zannediyorum satış konusunu organize eden TMSF satış gerçekleştiğinde kamuoyuna açıklama yapacaktır" dedi

Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, Digiturk'ün Katarlı BeIN Sports'a satış sürecine ilişkin, AA muhabirine, Digiturk'ün satış sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kamuoyunda ilgiyle takip edilen Digiturk'ün satışı konusunda bir yılı aşkın süredir görüşmelerin devam ettiğine dikkati çeken Önal, ''Bu görüşmelerde ön bağlayıcı protokol imzalandı ve bu zaman içerisinde karşılıklı protokol şartlarının yerine getirilmesi beklendi. Bu şartların tamamı yerine geldi diyebiliriz. Şu an satışın tamamlanması için artık çok yakın bir zamandayız. Öyle zannediyorum satış konusunu organize eden TMSF satış gerçekleştiğinde kamuoyuna açıklama yapacaktır. Ama satış sürecinin tamamlanmasına çok yakınız diyebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Yaptıkları yatırımlara değinen Önal, Türk futboluna 15 yılda 4 milyar dolarlık kaynak aktardıklarını ifade etti.

Türk izleyicisine bir çok yenilikleri ilk defa Digiturk'ün getirdiğini anlatan Önal, ''İlk HD, ilk 4 K, ilk 3 D, ilk 16:9 formatlı yayın, izleyiciye kaydet izle seçeneği, ileri geri sarma, istediği zaman istenen içeriğe ulaşabilme yeteneği gibi teknolojik ve izleme keyfini artıran yenilikleri Digitürk kazandırmıştır.'' diye konuştu.

-''Yayın ihalesinin kimin yaptığı önemli değil''

Gelecek dönem futbolda yayın ihalesi konusuna ilişkin de Önal, ''Şu an ihaleyi eğer bir yasa değişikliği gerçekleşmezse Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yapacakmış gibi görünüyor. Şayet Kulüpler Birliği Yasası çıkarsa bu ihaleyi Kulüpler Birliğinin yapması da söz konusu. Doğrusu bizim açımızdan ihaleyi kimin yaptığından daha çok ihalenin Türkiye'deki futbol endüstrisinin ve futbol ekonomisinin bütün unsurlarıyla kuşatıldığı, gözetildiği ve gerçek zeminler üzerine oturtulmuş şartlarda parasal koşullardaki sözleşme çerçevesinde yapılmış olması önemli.'' değerlendirmesinde bulundu.

-"Gelecek sezon 4K yayına da başlayacağız"

Digiturk kanalı İZ TV'de de 360VR kameralarıyla içerik üretmeye başladıklarını ifade eden Önal, gelecek sezon ayrıca 4K yayınına da başlayacaklarını açıkladı.

Teknolojinin son yeniliklerinden olan VR teknolojisi (Sanal gerçeklik) testlerinin sürüdüğünü vurgulayan Önal, şöyle devam etti:

''Tabi bu VR teknolojisiyle ilgili testlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki sezonda mutlak surette her hafta bir maçı VR teknolojisiyle Türk izleyicisiyle buluşturacağız. Aynı şekilde 4K teknolojisini bir basketbol ve bir tane de süper lig karşılaşması olmak üzere haftada iki tane karşılaşmayla yine Türk izleyicisiyle buluşturmaya gayret edeceğiz. Hakikaten çok etkileyici bir teknoloji. Digiturk olarak yıllardan beri hep bu konuda öncü olmaya çalışıyoruz. Bünyemizde 165 AR-GE personeli çalışıyor. Bunlar TÜBİTAK destekli projeler de dahil olmak üzere sürekli hem donanım hem yazılım geliştiriyorlar. Bundan önce olduğu gibi bu teknolojide de Türk izleyicisiyle VR teknolojisini sürdürülebilir olarak sadece bir karşılaşma bir organizasyon, bir program değil, sürdürebilir olarak Türk seyircisinin karşısına çıkarmakla ilgili bir hayli ilerledik diyebilirim.''

-''Euro 2016 hazırlıkları''

Euro 2008 maçlarını yayınladıklarını hatırlatan Önal, Euro 2016'nın da resmi yayıncılarından biri olduklarını söyledi.

Euro 2008’de Slaven Bilic'in Hırvatistan Milli Takımı'nı çalıştırdığına dikkati çeken Önal, ''O dönemde Digiturk ekranlarında hafızalardan silinmeyecek bir karşılaşma izlemiştik. Bu turnuvada Türkiye’nin Hırvatistan ile yapacağı mücadeleyi Slaven Bilic’in maç önü ve sonu yorumuyla Digitürk izleyicileri izleme fırsatı yakalayacaklar. Bizim açımızdan hem anlamlı hem de çok farklı bir deneyim olacak.'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.