Satranç heyecanı Türkiye'ye yayılacak

Satranç heyecanı Türkiye'ye yayılacak
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay:- "Başta Anadolu olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinde düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz uluslararası turnuvalarla hem satrancın yaygınlaştırılmasına hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı yapacağız"

ÇORUM (AA) - MUHAMMED KAYGIN - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, başta Anadolu olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinde düzenleyecekleri uluslararası turnuvalarla hem satrancın yaygınlaştırılmasına hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı yapacaklarını söyledi.

Federasyonun yeni dönemdeki projeleri ve hedefleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tulay, Türkiye'de satrancın önemli bir spor olduğunu ve 650 binden fazla olan lisanslı sporcusu sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Hedeflerinin 1 milyon lisanslı sporcuya ulaşmak olduğunu aktaran Tulay, bu konuda çeşitli proje ve faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi. Geçen yıl anaokulu ve ilkokullarda satrancın yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan "Doğru Hamlede Buluşalım" projesinin, Türkiye'de satrancın gelişmesine önemli katkı sunduğunu vurgulayan Tulay, satrancın dört duvar arasına sıkışıp kalmaması için hayata geçirdikleri "Sokakta Satranç Var" projesine de büyük önem verdiklerini belirtti.

Proje kapsamında okullar açılmadan bir hafta önce Türkiye'deki hemen hemen her il, ilçe ve bazı köylerde sokaklarda satranç oynandığını anlatan Tulay, "İnşallah önümüzdeki yıl daha koordineli, çok daha programlı olarak projeyi devam ettireceğiz. Satrancın caddelere, yollara, meydanlara çıkması gerekiyor. Yalova'da şu anda yapımı devam eden satranç parkı var. Çorum'da da satranç parkı yapılacak. Ümit ediyorum ki bu proje tüm Türkiye'ye yayılır ve çocuklarımız her yerde satranç oynama fırsatını elde eder." diye konuştu.

- Uluslararası turnuvalara ağırlık verilecek

Satrancın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinin yanı sıra Türkiye'nin tanıtımına da katkı yapmak amacıyla uluslararası turnuvalar düzenlemeye başladıklarını anımsatan Tulay, "Başta Anadolu olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinde düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz uluslararası turnuvalarla hem satrancın yaygınlaştırılmasına hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı yapacağız." dedi.

Geçen ay Ordu'da düzenlenen turnuvada yerli ve yabancı 600'ye yakın sporcunun mücadele ettiğini belirten Tulay, 23-28 Mayıs tarihlerinde Çorum'da düzenleyecekleri uluslararası turnuvaya da 10 ülkeden 400'ün üzerinden sporcunun katılacağını söyledi.

Çorum'un ardından Malatya, İzmir, Edirne'de de turnuvalar düzenleyeceklerini bildiren Tulay, "Anadolu'daki illerin satranca olan ilgisinin artmasıyla uluslararası turnuvaların sayısı da arttı. Ülkemize gelen sporcular sadece bir turnuvada değil, devam eden turnuvalarda da oynamak istediklerini belirtiyor. Bu tür organizasyonların yanı sıra özellikle okullarda yürüttüğümüz projeler ve ulaştığımız sonuçlarla Türkiye'nin Avrupa ülkelerinin önüne geçtiğini gördük. Bu da ayrıca gurur verici." ifadelerini kullandı.

Gülkız Tulay, herkesi satranç oynamaya davet ederek, özellikle çocukların satranç sporuyla ilgilenmelerinin son derece faydalı olacağını sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.