“Savaş değil barış, çatışma değil diyalog” paneli

“Savaş değil barış, çatışma değil diyalog” paneli
SP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği panelde Erbakan’ın siyasi, sosyal, ekonomik ve uluslararası olaylara bakış açısı ve yaklaşımı ele alındı

İSTANBUL (AA) - Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 5’inci yıl dönümü dolayısıyla “Savaş değil barış, çatışma değil diyalog” konulu bir panel düzenlendi.

SP'den yapılan açıklamaya göre, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Erbakan’ın siyasi, sosyal, ekonomik ve uluslararası olaylara bakış açısı ve yaklaşımı ele alındı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “Hocamızın vefatının 5'inci sene-i devriyesinde tek bir tema üzerinde anma programları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ‘savaş değil barış, çatışma değil diyalog’ teması en münasip temadır diye düşündük. Türkiye’nin her yerinde bu başlık altında merhum hocamızı anmaya ve anlamaya gayret ediyoruz. Çünkü İslam alemi olarak bu kavramı anlamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

28 Şubat "post modern darbe süreci"ne de değinen Aydın, şöyle devam etti: “Herkes 28 Şubat’a başka açıdan bakar. 28 Şubat’ı asker mi yaptı, Pentegon mu yaptı, ekonomi baronları mı yaptı? 28 Şubat neden yapıldı? Erbakan ve arkadaşları ne yaptı da bu yapanları harekete geçirdi buna bakmak lazım. D-8 diyoruz, Havuz Sistemi diyoruz. İçeride barış diyoruz ve bütün bunlar 28 Şubat sürecini harekete geçirdi.”

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın moderatörlüğünü yaptığı programda gazeteciler Ali Bulaç, Burhan Bozgeyik, Nevzat Çiçek ve Arslan Bulut da konuşma yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.