Savaş mağduru babaanne torunlarına kol kanat geriyor

Savaş mağduru babaanne torunlarına kol kanat geriyor
Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesi ile Şanlıurfa'ya yerleşen 61 yaşındaki Suriyeli kadın, ekmek parasını çıkarmak için her gün el arabasıyla yaklaşık 7 kilometre dolaşarak plastik ve karton topluyor

İç savaştan kaçarak 9 torunu ve gelini ile Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine yerleşen 61 yaşındaki Resmiye Sener, ailesinin geçimini sağlamak için her gün el arabasıyla ilçeyi dolaşarak çöplerden atık topluyor.

Halep'e bağlı Haritan bölgesindeki çatışmalarda eşini ve oğlunu kaybeden Sener, gelini ve torunlarıyla 3 yıl önce geldiği Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin Kurtuluş Mahallesi'nde tek odalı kiralık evde yaşıyor.

Ailesinin geçimini sağlamak için büyük çaba harcayan Sener, ilerlemiş yaşına rağmen canından çok sevdiği torunlarının ihtiyaçlarını karşılamak için el arabasıyla çöplerden plastik topluyor.

Sener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deyken maddi durumlarının iyi olduğunu ancak çatışmalar nedeniyle her şeylerini geride bırakarak gelini ve 9 torunu ile Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

"Hastalığım beni güçsüz kılıyor ama ekmeğimizi kazanmak için bu yola başvurdum"
Sener, şeker ve tansiyon hastası olmasına rağmen sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar ilçeyi dolaştığını kaydederek şöyle konuştu:

"Evimiz kira ama iki aydır onu bile ödeyemiyorum. Torunlarıma bakmakta zorlanıyorum. Hastalığım beni güçsüz kılıyor ama ekmeğimizi kazanmak için bu yola başvurdum. Cadde ve sokaklardaki çöp konteynerlerini dolaşarak karton, plastik, metal gibi satılabilecek şeyleri topluyorum. Günlük ortalama 10 lira kazanıyorum. Allah bütün sığınmacı kardeşlerime ve sıkıntıda olan insanlara yardım etsin."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.