Savaşın acı izlerini silmeye çalışıyor

Savaşın acı izlerini silmeye çalışıyor
Suriye'de rejim güçlerinin saldırısında iki kardeşini kaybeden, kendisi de sakat kalan Yusuf Hamadi, ailesiyle sığındığı Ankara'da yaşam mücadelesi veriyor- Hamadi: "Bu savaş, hiçbir suçu olmayan insanların öldüğü bir savaş"

ANKARA (AA) - YUSUF KOYUN - Suriye'de rejim güçlerinin saldırılarında iki kardeşi yaşamını yitiren, kendisi de sakat kalan 27 yaşındaki Yusuf Hamadi, ailesiyle geldiği Ankara'da, yaşadığı acıların izlerini silmeye çalışıyor.

Rejim güçlerinin iki yıl önce Halep'te gerçekleştirdiği varil bombalı saldırıda, evleri isabet alan Hamadi ailesinden 15 yaşındaki Muhammet ve 20 yaşındaki Vail hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan, bir bacağını da kaybeden Yusuf Hamadi ise kardeşlerini ve bacağını yitirmenin acısını aynı anda yaşadı.

Ailesinden geride kalan sekiz kişiyle beraber hayatlarını kurtarmak için ülkelerini terk eden Hamadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Savaşta masum binlerce insanın yaşamını yitirdiğini, birçoğunun da kendisi gibi sakat kaldığını ifade eden Hamadi, "Türkiye'de tanıdığımız kimse yoktu. İnsanlar burayı tercih etmeye başlamıştı. Biz de onlar gibi buraya geldik. Kilis'te bir yardım kuruluşunun girişimiyle bana protez bacak takıldı. Onlara bu destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Hamadi, protez takılmasıyla hayatının bir nebze kolaylaştığını ancak yaşadığı acıları hiçbir zaman unutamadığını belirterek, "Ülkemdeki savaşta en çok siviller zarar görüyor. Bu savaş, hiçbir suçu olmayan insanların öldüğü bir savaş" diye konuştu.

Ailesiyle geldikleri Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde zor şartlarda yaşama tutunmaya çalıştıklarını aktaran Hamadi, sakatlığı nedeniyle iş bulmakta zorlandığını ancak kendisine uygun bir iş olması halinde çalışmak istediğini sözlerine ekledi.

Baba Adil Hamadi (55) de aradan geçen zamana rağmen iki oğlunu kaybetmenin, Yusuf'un da sakat kalmasının acısının dinmediğini ifade ederek, savaşın acımasız yüzüyle tanıştıklarını söyledi.

Ankara'da devletin ve hayırseverlerin yardımlarıyla geçimlerini sürdürmeye çalıştıklarını dile getiren Adil Hamadi, "Çocuklarımın zaman zaman istekleri oluyor fakat içinde bulunduğumuz durum nedeniyle isteklerini karşılayamıyorum. Yaşım nedeniyle ağır işlerde çalışamam ama yapabileceğim bir iş bulursam çalışmak istiyorum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.