Savunma ihracatı yüzde 35 arttı

Savunma ihracatı yüzde 35 arttı
Türk savunma ve havacılık sanayisi, ocak-kasım döneminde 150'den fazla ülke ve serbest bölgeye toplam 1,4 milyar dolardan fazla ihracat yapma başarısına imza attı.

Özellikle son 10 yılda yerlilik oranını artıran Türk savunma sanayisi, ihracat atağına da devam ediyor.

Geçen yılın kasım ayında yaklaşık 110 milyon dolarlık ihracat yapan sektör, bu yılın aynı ayında ihracatını yüzde 35 artırarak 147 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Savunma sanayisinde, Ocak-kasım dönemi itibariyle geçen yıl 1 milyar 225 milyon dolarlık ihracat yapılırken, ihracatçılar söz konusu rakamı bu yılın aynı döneminde yüzde 20 artırarak 1 milyar 472 milyon dolara yükseltti.

İhracatta ilk sıra değişmedi Uluslararası alanda rekabet gücünü artıran Türk savunma ve havacılık sanayisi, ocak-kasım döneminde 150'den fazla ülke ve serbest bölgeye toplam 1,4 milyar dolardan fazla ihracat yapma başarısına imza attı.

Söz konusu dönemde en çok savunma ve havacılık ihracatı daha önce de olduğu gibi yineABD'ye yapıldı. Bu ülkeye yapılan ihracat 508 milyon doları aştı.

Sektörde en çok ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ABD'yi 109 milyon dolarla Malezya, 87,5 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 83,6 milyon dolarla İspanya ve 74,8 milyon dolarla İtalyatakip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.