Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Sayın Başkanım Kendi arabanda da bunu yapar mıydın?

“Sayın Başkanım Kendi arabanda da bunu yapar mıydın?

Hafta başında ne kadar gıcık olduğumuzu söylemiştik değil mi? Biz gıcığız da tüm gıcık işler bizi nasıl buluyor anlamış değilim. Belki de çekiyoruzdur.

İşte dün öğle saatlerine doğru bir dostumuz dahası okurumuz aradı. Kendilerini yılardır tanırım. Ticari hayattadır. Babası eski müftülerdendir. Son 10 yıldır ise fanatik mi fanatik AK Partilidir. Kendisinin bulunduğu ortamda AK partinin A’sına laf söyletmez.

Söyletmez….di ama dün bu abimiz ne diyordu biliyor musunuz?

“Uğur abi fotoğrafları çektim. İstersen sana gönderebilirim. Dün ….. Belediyeye giriyordum. Başkanın makam arabasının çalışır olduğunu, direksiyonda makam şoförünün olduğunu görünce Başkan içindedir sandım baktım. Başkan yoktu ve arabada klimada çalışıyordu. Saat tam 10.15 idi. Neyse ben Belediye’ye girdim. İşimi gördüm Çıktım. Bir bak baktım araba hâla aynı yerde ve hâla çalışıyor. Gayri ihtiyari saate baktım. Saat 10.50 olmuştu.

Yazıktır günahtır. Bunlar nasıl Başkan. Kendi arabası olsa böyle boşa çalıştırır mı? Tayyip Bey bunları bir bilse, kellelerini koparır. Ama bu şehrin insanlarını tanıyamıyorum, tarif edemiyorum. Allah bunları ıslah etsin. Bunu gördüm ya. Kendimi de vebal altında hissetmeye başladım” dedikten sonra ısrarla fotoğraf gönderiyim mi diye soruyordu.

Fotoğrafları istemedim. Kime neyi ispatlayacağız ki?

Burası çok farklı bir şehir. Burası Konya!!!       

BAKIN MUSTAFA AYGÜN BEY NE DİYOR?

Mustafa Bey’i ne tanırım ne de bilirim. Dün kendisi ile bilgisayar ortamında yazıştık. Ve kendisinin de ismi ile soyadı ile sade vatandaşın dikkatini çeken bir konuyu kendi cümleleri ile sizlerle paylaşıyoruz; 

“Çok saygı değer Uğur abicim

Bugün size belediyemizin yapmış olduğu ama bana göre bazı yanlışların veya eksiklerin olduğu bir hizmetten bahsedeceğim. Umarım bu konuyla ilgili bir yazı yazar veya yetkililerimizle bir görüşme yaparsınız.

Şehir merkezinden Ankara yoluna doğru uzandığımız zaman Aksaray yolu köprüsünü geçtiğimiz zaman yeni yapılan bir park görüyoruz. Sağ olsun belediyemiz bizler için masrafa kıymış parayı harcamış ve bizler için ve şehirden gelip geçen yabancılar için bir dinlenme alanı piknik alanı yapmış.

Buraya kadar her şey güzel ve çok normal. Belediyemize ne kadar teşekkür etsek azdır. Asıl mesele yapılan piknik alanı yol ile sıfır olup hatta içine yapılan kamelyaların yola 4 ila 5 metre kadar yakın olması ve yol ile piknik alanını ayıran hiçbir bariyer kaldırım veya buna benzer hiçbir şeyin olmamasıdır.

Yani ALLAH muhafaza bir kamyoncunun veya bir taksinin direksiyon hakimiyetini kaybettiğini veya şoförün daldığını düşünecek olursak hooop kamyon kamelyada. Veya kamelyaların yanında top oynayan çocuklarımızın toplarının yola kaçması çok büyük bir olasılık.

Peki çocuklarımız o topun ardından yola fırlarlarsa ne olacak? Eğer zamanınız olursa lütfen bu park alanına gider ve değerlendirme yaparsanız ve bu konuyu ilgililerle paylaşıp çere buldurursanız sevinirim.”…

Ah biliyorum abim biliyorum da bizim adımız çıktı dokuza inmez sekize. Yeter ki bunları siz görün ve dile getirin.

BAŞKAN TORU BURALARA DOKUNMASIN

İki gün önce Meram ve Başkan’ın kentsel dönüşüm ile ilgili üstü kapalı birkaç cümle yazmıştık ya. Meramlı bir iş adamımız iki satır ile de olsa şöyle diyordu, “Uğur bey demek ki Meram betonlaşacak. Artık onu yapacak, engelleyemeyeceğiz de… Bari Lalebahçe yolunun sağ tarafından itibaren, Lalebahçe, Gülbahçe, Durunday, Eski yol, oraya dokunmasa. Tek dileğim bu…

Yeşil Meram ve meramın betonlaşması ile ilgili inşallah şahsi görüşlerimizi en kısa zamanda sizlerle paylaşmak istiyorum. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Affetmek için iki kişilik erdem lazım. Hem onu affetmek, hem de onu affettiğin için kendini affetmek...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bisikletliler ters yoldan ve hızla yayaların üzerine doğru pedal çevirmedikleri zaman ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR