"Sazlı Cazlı Grubu" Bartın'da konser verdi

"Sazlı Cazlı Grubu" Bartın'da konser verdi
BARTIN (AA) - Amerikalı, İngiliz ve Türk müzisyenlerden oluşan "Sazlı Cazlı Grubu"nun Bartın’da verdiği konser vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi....

BARTIN (AA) - Amerikalı, İngiliz ve Türk müzisyenlerden oluşan "Sazlı Cazlı Grubu"nun Bartın’da verdiği konser vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

ABD Büyükelçiliğiyle yürütülen proje kapsamında "Müzik ruhun gıdasıysa caz mükellef Karadeniz kahvaltısıdır" sloganıyla Bursa konseriyle Türkiye turnesine başlayan grup, Bartın Halk Eğitim Merkezinde konser verdi.

Grubun kurucusu caz sanatçısı ve eğitmen Emre Kartari’ye, Yahya Geylan, Ayça Kartari, Onur Puza, İngiliz sanatçı Stewart Todd ile Amerikalı müzisyen Taylor Barnett eşlik etti.

Geçen yıl ülkenin farklı illerinde Neşet Ertaş türkülerini seslendiren topluluk, bu yıl ağırlıklı olarak Karadeniz türkülerinden oluşan repertuvarıyla müzikseverlerle buluştu.

Katari, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin geçen yıl başlatıldığını belirterek, "Caz müziği bir folk müziği. Türk müziği de folk müziği olduğu için iki müziğin de ortak yanları var. Bu yıl Bursa, Zonguldak'ta konserimizi verdik. Kastamonu ve Karabük'e de konser vermeye gideceğiz. Umarım önümüzdeki yıl bu sayıyı daha da artırırız ve bu müziği vatandaşlara daha çok dinletebiliriz. Gruptaki yabancı müzisyenlerimizin de bu müzik çok hoşlarına gidiyor, çok seviyorlar" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.