"Şeb-i Arus törenlerinin gülen yüzleri"

"Şeb-i Arus törenlerinin gülen yüzleri"
Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ahmet Özhan Konseri ve Sema Ayin-i Şerifini izlemeye gelen misafirlerin karşılanması ve ağırlanması protokol görevlilerinin yanı sıra organizasyonda görevli teşrifatçılar tarafından yerine getirildi.

Hazreti Mevlana’nın 479. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya’da düzenlenen anma törenleri sona erdi. Program kapsamında Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ahmet Özhan Konseri ve Sema Ayin-i Şerifi'ni izlemeye gelen misafirlerin karşılanması ve ağırlanması protokol görevlilerinin yanı sıra organizasyonda görevli teşrifatçılar tarafından yerine getirildi.

tesrifatcilar-1.jpeg

Her yıl olduğu gibi bu yılda 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ve Dünya’nın en prestijli organizasyonları arasında yer alan Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus), TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere Başkent protokolünden üst düzey davetlilerin katılım gösterdiği programla sona erdi. TRT’den canlı yayınlanan program Türkiye’nin yanı sıra birçok Dünya ülkesinden de izlenebildi.

Hazreti Mevlana’yı anma törenleri kapsamında Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan’ın Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Ayin-i Şerifini izlemeye gelen misafirlerin karşılanması ve ağırlanması, protokol görevlilerinin yanı sıra organizasyonda görevli özel kıyafetli teşrifatçılar tarafından yerine getirildi. Mevlana Kültür Merkezi’ndeki yaklaşık 3 Bin kişilik sema salonunun A, B, C, D, E (Protokol) F, G ve H (Basın) bloklarında görev alan 41 personel, davetlilerin ve grupların karşılanması ve yerlerini almalarını sağlayarak program içeriği hakkında da bilgilendirme yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda Konya adına tescillenen ‘Şeb-i Arus’ logolu özel dikim kıyafetli kadın ve erkek görevliler, 11 gün boyunca süren toplam 14 etkinlikte görev aldı. Teşrifatçılar, yaklaşık 2 saat süren programın birkaç saat öncesinde ve sonrasında yapılan toplantılarda durum değerlendirmesi yaparak organizasyonun hatasız gerçekleştirilmesinde önemli rol üstlendi.

tesrifatcilar-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.