ŞEB-İ ARUS'UN TEMASI: KARDEŞLİK VAKTİ

ŞEB-İ ARUS'UN TEMASI: KARDEŞLİK VAKTİ
744. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri bu yıl “Kardeşlik Vakti” slogan ve temasıyla gerçekleştirilecek. Sergiler, Mesnevi Dersleri ve Ahmet Özhan’ın tasavvuf konserleri ile dolu dolu program hazırlanıyor

Hz. Mevlâna’nın 744. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri’nin programı netleşmeye başladı. Törenler 7 Aralık Perşembe günü saat 13.30’da “Şems-i Tebrîzi Türbesi Ziyareti” ile başlayacak.  Genelkurmay Başkanlığı Mehter Bölüğü eşliğinde Vilâyet önünden Mevlâna Meydanına “Kardeşlik Yürüyüşü” ile devam edecek. Ardından Mevlâna Dergâhı Semâhânesi’nde “Semâ Töreni ve Gülbang Duâsı” icra edilecek.

s_b_11.jpg

AHMET ÖZHAN İLE TASAVVUF

Etkinlikler kapsamında ilk gün Mevlâna Kültür Merkezi’nde Atölye Çalışmaları “Sanat Ocağı, Mevlevîhâneler”, “Derviş Çeyizi”,  “Dünya İnançları ve Merdivenler” Fotoğraf Yarışması Sergisi, “Mevlâna Yolu” Fotoğraf Sergisi, “Harflerin Dili” Yazma Eserler Sergisi açılacak. Sema programlarının yanı sıra Ahmet Özhan ile tasavvuf müziği konserleri, Ömer Tuğrul İnançer ile Mesnevi Sohbetleri gerçekleştirilecek.

BİLETLERİN SATIŞI SÜRÜYOR

Şeb-i Arus ve diğer sema programlarını izlemek isteyen konuklar için biletler internet üzerinden satılıyor. 12 Ekim'de başlayan satışlar kapsamında törenlere yoğun ilgi olduğu kaydedildi. Bir çok ünlü ismin de  7-17 Aralık tarihleri arasında Konya'da olacağı öğrenildi. İl Kültür ve Turizim Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve üniversiteler de 744. Anma Törenlerine özel programlar hazırlıyor.

adsiz-019.jpg

Hz. Mevlâna'nın 744. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri, 07 Aralık 2017 Perşembe günü saat 13:30'da davet edilecek misafirler ve vatandaşın katılacağı, "Şems-i Tebrîzi Türbesi Ziyareti" ile başlayacak olup, Genelkurmay Başkanlığı Mehter Bölüğü eşliğinde Vilâyet önünden Mevlâna Meydanına "Kardeşlik Yürüyüşü" ile devam edecektir.

Saat 15:30'da Mevlâna Dergâhı Semâhânesi'nde "Semâ Töreni ve Gülbang Duâsı" icra edilecektir.

Akabinde Mevlâna Kültür Merkezi'nde aşağıda başlıkları verilen sergiler açılacaktır.

Atölye Çalışmaları "Sanat Ocağı, Mevlevîhâneler"

"Derviş Çeyizi"

XI. Uluslararası Konya "Dünya İnançları ve Merdivenler" Fotoğraf Yarışması Sergisi

"Mevlâna Yolu" Fotoğraf Sergisi

"Harflerin Dili" Yazma Eserler Sergisi

İmza Günü (Mevlâna Yolu, Özcan Yüksek)

Mesnevî Dersleri

Saat 20:00'de Mevlâna Kültür Merkezi Semâ Salonun'da Vuslat Yıldönümü Ana Programı başlayacaktır.

Programın içeriği şöyledir:

- Türk Tasavvuf Müziği Konseri (Ahmet ÖZHAN)

- Mesnevî Sohbeti (Ömer Tuğrul İNANÇER)

- Semâ (Âyin-i Şerîf)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.