Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması muhalefeti rahatsız etti!

Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması muhalefeti rahatsız etti!
PKK kanalında "TSK'ya kimyasal silah kullanıyor" şeklinde iftira atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması, muhalefet partilerini beklendiği gibi rahatsız etti!

Türk Silahlı Kuvvetlerine "kimyasal gaz kullanıyor" iftirası atan Türk Tabipler Birliği (TBB) Başkanı Rasime Şebnem Korur Fincancı, İstanbul'da gözaltına alındı. Ficcancı'nın gözaltına alınması muhalefeti rahatsız etti.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: DEMOKRASİ GÖRÜNTÜSÜ DEĞİLDİR

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz. Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB'ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez!" dedi.

ff-nhbhwiaii9vq.png

CHP'Lİ SARIBAL: TTB SAYGIN KURUMDUR

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasına tepki göstererek, "TTB, Türkiye'nin saygın bir kurumudur. Elbette fikrine başvurulabilir ama bir gözaltı yönteminin doğru olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz." dedi.

ff-nd1kxgaisc4t.png

GÖZALTIDAN DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN DA RAHATSIZ OLDU

TSK'yı alçakça hedef alan Fincancı'ya sahip çıkan bir diğer isim de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Babacan, "Türkiye'nin itibarı Şebnem Korur Fincancı'nın bir konuşmasıyla zedelenmez. Fakat siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız. Fikirlerin doğruluğunu yanlışlığını, özgür tartışma ortamlarında konuşabiliriz. Yargı sopası altında değil." dedi.

TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: ŞEBNEM HOCA...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın bir linç kampanyasına maruz bırakıldığını ifade ederek, "Şebnem Hoca bir linç kampanyasına maruz bırakılmıştı. Bugün emir ve talimatla görev yapan yargı tarafından cezalandırılmak isteniyor." dedi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ: SERBEST BIRAKILSIN

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve meslek örgütleri, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın ifadesinin alınıp serbest bırakılmasını talep ettiklerini bildirdi. TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, birliğin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, KESK, DİSK, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Mülkiyeliler Birliğinin içinde yer aldığı meslek örgütleri ve sendikalarla hazırlanan ortak basın açıklamasını paylaştı.

senbem-korur-fincanci.jpg

NEDİM ŞENER'DEN ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ: KENDİSİ DE UCUZ BİR İFTİRACI

CHP'li Özgür Özel' tepki gösteren gazeteci Nedim Şener, "Kendisi de ucuz bir iftiracı olduğu için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Türk Milletine “kimyasal silah yalanı” söyleyerek iftira atan kişiye kol kanat germesi normal Özgür Özel‘in. İftiracı zıp zıp Özgür, tıp bilimine ve etiğine aykırı iftirayı ifade özgürlüğü zannediyor" dedi.

ALPAY ÖZALAN'DAN ÖZEL'E SERT TEPKİ: SİZ BU ÜLKEYE VE TÜRK ASKERİNE DÜŞMAN MISINIZ?

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel'e sert tepki gösterdi. Özalan, "CHP'nin en hadsiz, en densiz, en kendini bilmez vekillerinden biri olan Özgür Özel, Şebnem Korur Fincancı'yı savundu. CHP ve ortağı İyi Parti'ye sesleniyorum! Siz bu ülkenin başına bela mısınız? Siz bu ülkeye ve Türk askerine düşman mısınız?" dedi.

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN'DAN ÖZEL'E TEPKİ: TÜRK ASKERİNE İFTİRA ATMANIN NERESİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ?

MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman CHP'li Özgür Özel'e bu sözlerle tepki gösterdi:

1-CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şerefli Türk ordusuna alçakça ve PKK ağzıyla “kimyasal silah” iftirası atan ve gözaltına alınan Şebnem Korur Fincancı’ya “demokrasi” kılıfıyla sahip çıkmakta gecikmemiş.

2-CHP bir kez daha, hekim önlüğü altında adeta terör örgütü militanlığı yapan TTB Başkanı’nın ve terör örgütü PKK’nın ortaya attığı iftiraların utanmadan “ifade özgürlüğü” olduğunu söylemiş ve Türkiye düşmanlarını savunmuştur.

3- Sayın Özgür Özel! Türk silahlı kuvvetleri kimyasal silah kullandı diye şerefli Türk askerine iftira atmanın, düşmana kapı aralamanın, terör örgütü propagandası yapmanın neresi ifade özgürlüğüdür?

4- Şebnem Korur Fincancı’nın evinde yapılan aramada ele geçirilen örgütsel yayınlar ve kalaşnikof mermileri hangi demokrasi anlayışına sığmaktadır? CHP’nin ifade özgürlüğü ve demokrasi anlayışı, eli silahlı zihni ipotekli terör yandaşlarına sahip çıkmak mıdır?

HULKİ CEVİZOĞLU: HATA DEĞİL, BİLİNÇLİ BİR EYLEM

Gazeteci Hulki Cevizoğlu da Şebnem Korur Fincancı'ya sert tepki gösterdi. Cevizoğlu, "Bu bilinçli ve kasıtlı bir eylemdir. Bunlar FETÖ taktiğidir" dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ MKYK ÜYESİ SADIK ÇAT: VATAN HAİNLİĞİDİR

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve Erzurum Sorumlusu Sadık Çat, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iftirasını atan TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'yı sert bir dille eleştirerek, "Yaptığı vatan hainliğidir" dedi. Sadık Çat , "TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın; mertliği, merhameti ve şefkati ile tüm dünyaya nam salmış, milletimiz tarafından peygamber ocağı olarak görülen kahraman ve muzaffer ordumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hakkında yapmış olduğu iftiralar ile dolu konuşmasını şiddetle kınıyoruz." dedi.

AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ İBRAHİM AYDEMİR: GÖZALTI GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Tabipler Birliği Başkanı, terör propagandası yapmaktan gözaltına alınmış. Bana göre çok gecikilmiş bir karar." dedi.

CEYHAN MUMCU: ŞEBNEM KORUR FİNCANCI, TERÖRİSTLERE "SAHTE İŞKENCE" RAPORU DÜZENLEDİ

Öte yandan suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu, Şebnem Korur Fincancı'nın Uğur Mumcu suikastı sanığı olarak tutuklanan teröristlere sahte işkence raporu düzenlediğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.