Prof. Dr. Mehmet Fidan

Prof. Dr. Mehmet Fidan

Seçime Doğru

Seçime Doğru

Aylardır adayların heyecanla beklediği belediye seçimlerinde artık sonlara doğru yaklaşıyoruz. Her parti ve parti adayları hızla ve kararlılıkla seçim kazanma üzerinde çalışıyorlar. Vaatler almış başını gidiyor. Olabilecek vaatler ve Konya’mızın bütün bütçesini bir projede bitirecek komik hikâyecik olan vaatler verilmektedir. Eskiden meşhur her ilde söylenen adayın biri ile deniz getireceğim vaadinde bulunmuş söylemi kadar söylenen sözler maalesef az değildir. Konya’mızda diğer yerlere göre daha sakin ve görüntü kirliliği az olan bir kampanya yürütülmektedir. Son günlere yaklaştığımız bu günlerde üç farklı adaydan bahsetmek istiyorum.

HAKKI ALTUNTAŞ

Güzel Meram’ımızın Milliyetçi Hareket Partisi’nden adayı olan Hakkı Beyi, ilk üniversiteyi kazandıktan sonra 1988 yılında PTT kampus şubesinde o küçücük odasında posta memuru olarak bizlere hizmet verirken tanımıştık. Her sabah o gülen ve babacan hareketleriyle öğrencilerin sevimli bir abisiydi. Ve Yıllar sonra… 2008 civarıydı sanırım. “Bir ekip olarak PTT Baş Müdürümüzle beraber sizleri ziyaret etmek istiyoruz” diyerek almış olduğum bir telefondan sonra; kampus odamda ziyaretime gelen baş müdürün Hakkı Bey olduğunu gördüğümde çok şaşırmıştım. Hakkı Başkan gerçekten tam bir bürokrat ve ekip adamı olarak öne çıkmaktadır. Yıllardır Konya MHP tabanında hep aynı insanlar aday ve başkası yok mu kardeşime… Hakkı bey iyi bir cevap olmuştur.

MEHMET KALE

Cihanbeyli AK Parti Belediye Başkanı Adayı olan Mehmet Kale Günyüzü’nden iki dönem Belde Belediye Başkanlığı yapmıştı. Daha sonra Ak Parti adına ender bir uygulama olarak belde başkanlığından ilçe belediye başkanlığına aday gösterilmiştir. Gerçekten kale gibi, adam gibi bir adam. Ortak kültürümüzün en iyi uygulayıcılarından biri olmuştur. Her kesime kucak açan babacan tavırlarıyla barışın bir simgesine bu ilçemizde önder olacak biri olacaktır. Mevcut belediye başkanı Dr. Mehmet Ali Önal Bey gerçekten takdir edilecek bir duruş sergileyerek en az Mehmet Abi kadar çalışmalara destek verdiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Başka ilçelere örnek teşkil edecek bir seçim çalışmasını yürütmektedir. Heyecanı ve projeleriyle AK Parti’de ön plana çıkacak ve konuşulacak bir başkan olacaktır.

 Ali KAVAL

Meram ilçemizin Demokrat Parti belediye başkan adayı olan Ali Abimiz bu partinin kurulduğundan beri içinde olan ve çilesine ortak olmuş bir gerçek bir dava adamıdır. Her zaman tam destek vererek kendi imkânlarıyla sürekli parti için bir şeyler yapmak isteyen özel bir eğitimcidir. Muhtarlık da yapmış olan abimiz sonuna kadar, herkes bu gemiyi terk eder ama ben gerekirse bu bayrağı tek başıma taşırım diyebilecek kadar da cesaretli bir demokrattır. Kendisiyle karşılaştığımda eski günleri ve merkez sağın yok oluşunu konuştuk. Lacivert ceket ve beyaz gömlek bir de kırmızı kravat yan yana gelince pek yakışıyor. Seçimlerde önemli olan algıyı yönetmektir. Konya’mızda seçim kampanyalarında yapılan yanlış mesajları ve harcanan gereksiz paraları seçimden sonra sizlerle paylaşacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Mehmet Fidan Arşivi
SON YAZILAR