İsmail Detseli

İsmail Detseli

Seçimin kazananı Türkiye oldu

Seçimin kazananı Türkiye oldu

Bu yazıyı yazmaya başladığımda seçmen sandık başında oyunu kullanıyordu. Henüz oy kullanmaya gitmemiştim, ama gideceğim ülkemizin insanlığın hayrı için Allah’a dua edip oyumu kullanacağım.

Konya şehir meydanında Cumartesi günü Başbakan Davutoğlu’nu ağırladık. Tek kelimeyle muhteşemdi. Hep birlikte Konya, hep birlikte beraberlikte Türkiye diyordu. Propaganda yerli yerinde ve tam bir siyaset dersi verir gibiydi. Memleket sevdalısı Konya’nın bağrından çıkmış terbiyeli, edepli ve vakur Başbakanımızın, verdiği sözlerin ne kadar dürüstçe ne kadar olgun ve uygulanabilir olduğunu beşikteki çocuk bile idrak edebilirdi. Öyle diğerleri gibi havadan uçma yok, sinsilik yok. Her şey aşikar apaçık meydandaydı. Dinleyenler ikna oldu.

Bu satırları kaleme alırken aklımdan birçok şey geçti, gerek eski yıllardaki seçimlerde yaşadığım olaylar olsun gerekse günümüzdeki hele hele son yıllardaki şeffaf ve dürüstlük ifade eden siyasi konuşmalar… Verilen sözler, havada uçuşan vaatler, bol keseden atmalar acaba söz sahiplerine neler kazandıracak bakıp göreceğiz.

Seçmen artık eskisi gibi körü körüne takım tutar gibi bir parti tutmuyor. İşi sağlam tutuyor, ince eleyip sık dokuyor tabiri caizse. Atalar “yarın ak g.t kara g.t meydana çıkar, herkesin tıraşı gözünün önüne iner” diye bir tabir kullanırlardı. İşte tam bunun yeri geldi. Uzun yıllardır ülke idaresinde olan bir partiyi ve onun liderlerini yıpratabilmek için harekete geçen rakipleri, olmadık senaryolara başvuruyor ve ülke menfaatlerini hiçe sayarak dış devletlere kadar şikayet edip güya politik kazanç elde ediyor, iktidar hırsı ile akla hayale gelmeyecek entrikalar çeviriyorlar.

Kimi Amerika’da yaşayıp ülke kamu kurumlarında çöreklenmiş olan militanları vasıtası ile ülkeye karşı bir devrim hareketi başlatmış olan şahısla işbirliği yapma peşinde. Kimileri de ellerinden geldiğince hükümetin mensubu olduğu partiyi yıpratmak için alabildiğince bir yarış içerisinde oluyor. Hele arkasına düştükleri bir lider var din ve mukaddesat uğruna her şeyini vermeye çabalayan Erbakan hocanın koltuğunda, konuşmalarında “dindi, diyanetti, kitaptı, sünnetti bunlarla kaybedecek vaktimiz yok” diyebiliyor. Vatandaşın gözünün içine baka baka söylenen bu sözler yenilir yutulur cinsten değil. Bir diğer ülke düşmanı var ki, akıllara durgunluk veren pis ve sinsi işler peşinde. Kendilerinin ve emir aldıkları dağ kadrosunun verdiği direktifler ile bu Müslüman ülkenin diyanet işlerine ülke sırlarına karşı dinine mukaddesatına karşı adeta bir savaş içerisinde. Dağa da çıksanız ovaya da inseniz ne kötülükler içersinde olsanız da bunu asla başaramayacaksınız. Allah bu fırsatı size vermeyecek çünkü siz o yüce yaradanın dini ile uğraşıyorsunuz. Dağdaki temsilcilerinizi zaman zaman ekranlarda görüyoruz. Namaz ile İslamiyet ile nasıl alay ettiklerini biliyoruz. Dini bütün Kürt vatandaşlarımızın size asla inanmayacağını ve sizlere inanırsa geleceğinin karanlık olacağını da biliyoruz.

Halk dediğim gibi eski halk değil. Herkesin elindeki cep telefonundan evindeki bilgisayarındaki internetinden, ekranlarından kimin hangi oyunlar peşinde olduğunun kimin kimlerle dalavere çevirdiğinin farkında.

Hepsinden öte yüce Allah öyle bir kudrete sahip ki onun hesabı bizlerin yanlış hesabına benzemez herkesin hesabına karşılık onun doğru bir hesabı vardır o hesabı yapıverir. 

Allah’a peygambere inanan, yetimin yoksulun, yolda kalmışın imdadına yetişen, mazlumlara sırdaş olan, nerede bir aç açık varsa giydiren sofrasını donatan bir hükümet Allah’ın izniyle 13 senedir iktidarda, inşallah bir 13, hatta 23 sene daha iktidar olacak. Bu halkın güveni, ak sakallılarının, beli bükülmüş teyzelerin duası olduğu müddetçe Allah onları başımızdan eksik etmeyecek.

Kimse boşuna çabalamasın. Siz bu yazıyı okuduğunuzda Allah’ın izniyle en az yüzde 45’lik bir zaferle karşı karşıya olacaksınız. Oy vermemiş olsanız da üzülmeyin. Bu adamlardan size zarar gelmeyecek. Seçimlerin hayırlara vesile olması için dua edelim. AK Parti’nin kazanması; Türkiye’nin kazanması, Gazze’nin, Arakan’ın, Balkanlar’ın, Doğu Türkistan’ın kazanması demektir. Dünyanın bize ihtiyacı var. Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR