Murat Güzel

Murat Güzel

Seçimler Konya’da nasıl sonuçlanır?

Seçimler Konya’da nasıl sonuçlanır?

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere 10 günlük bir süre kalmışken Konya’da siyasal havanın hâlâ beklenen ısınmaya kavuşamadığını söylemek gerekli.

Siyasal alanda çok önemli bir durgunluk yaşanıyor. Partiler dostlar alışverişte görsün tarzında seçim çalışmalarını yürütüyorlar, ama beklenen heyecan düzeyi de yok bu çalışmalarda.

Mesele Konya merkezdeki AK Parti ağırlığından mı kaynaklanıyor acaba diye kuşkulandık ve kendimizi ilçelere açtık.

Konya’nın elbette en kozmopolit, renkli, farklı siyasi görüşlere eşit mesafede durmayı beceren ilçelerinden Ereğli’deki siyasi havayı koklamak üzere salı günü Ereğli’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitingini takip ettim.

Yaklaşık 750-bin kişinin takip ettiği mitinge katılım oranını azımsadım doğrusu. Başka partilerden (sözgelimi AK Parti ve MHP’li) dostlar yine de bizi uyardı. “Mitinge katılım oranı aldatmasın sizi” dediler, “CHP Ereğli’den nereden bakarsanız bakın 20 bin oy alır.” Aynı dostlar HDP’nin de Ereğli’den 3-4 bin oy alacağına kâni.

Toplam 80 bin seçmenin oy kullanması bekleniyor Ereğli’de Bu durumda geriye 55 bin oy kalıyor AK Parti ve MHP’nin almak için uğraş göstereceği. Dostların CHP için biçtiği oy miktarına bu açıdan tereddütle yaklaştım. HDP’nin de söylendiği gibi Ereğli’de 3-4 bin oya ulaşabileceğini düşünmüyorum.

Son 10 güne girerken kararsızların sayısındaki yükseklik elbette herkes gibi benim de dikkatimi çekiyor. Özellikle Konya, kararsız seçmenlerin yarıdan fazlasını önceki seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş olanlar oluşturuyor.

Önceden de yazdığımız gibi Konya bu seçimlerin sonucunu partilerin son hafta yapacakları propagandanın kararsızları ikna gücü belirleyecek. Şu anda benim görebildiğim kadarıyla AK Parti 12’nci vekili çıkartmak üzere epey gayret gösteriyor.

PARALEL OPERASYONUNDA NETİCE ALINIR MI?

Geçtiğimiz hafta yaşanan operasyonlarda bir sonuç çıkmayacağına ilişkin yeni bir kulis bilgisi pompalanıyor sohbet ortamlarına. Bunu pompalayanlar arasında yer alan bazıları ise bizi şaşırtıyor. İsmi çok lazım olmayan o kişiler bir noktada haklılar elbet, ama haksız oldukları konular o kadar çok ki.

Belki de uzunca bir süre “ketum” davranmak zorunda kaldıkları için şimdi çevrelerindeki gençlere bol keseden konuşuyorlar.

Neticede geçen hafta yapılan operasyonlara ilişkin nihai yargımı belirtmeliyim: Paralel'in merkez üssü şehirlerden biri de Konya. Geçen haftalardaki operasyonlar hep doğru noktaları vurdu, ancak hâlâ eksik yanlar var. Bu eksik yanları tamamlamak ve manzarayı netleştirmek ise elbette devletin üstündeki bir vazife.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR