Oktay Mermer

Oktay Mermer

Seçimlerde Konyalılar

Seçimlerde Konyalılar

2015 Türkiye genel seçimleri, 25. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçilmesi için yapılacak genel seçimlerdir. Türkiye’de çok partili hayata geçtiği 1946′dan itibaren yapılan seçimlerin 25.si 2015 yılında yapılacak. 2015 Genel Seçimleri’nin 14 Haziran 2015 Pazar günü yapılması bekleniyor. Haziran ayında olması kesin olan bu seçim için net tarih YSK tarafından açıklanacaktır. Ancak Haziran ayının ikinci ve üçüncü haftalarında da LYS sınavlarının olması ve 12 Haziran 2015 tarihinde okulların kapanacak olmasından dolayı, seçim tarihinin kesin olmamakla birlikte Mayıs 2015 veya Nisan 2015′e çekilmesi ön görülüyor. Şimdi gelelim aday adayı olma şartlarına. 25 yaşını doldurduysanız, en az ilkokul mezunuysanız, kanunda bahsedilen suçlara karışmadıysanız ve kanunda bahsedilen kamu görevindeyseniz ve görevinizden çekildiyseniz (eğer kamu görevlisi değilseniz zaten sorun yok) milletvekili olma şartlarını taşıyorsunuz demektir. Geçen dönem aklımda kalan 180 aday adayından 14 adaydan,  11 tanesi milletvekili oldu.

Sayın Başbakan Konyalı hemşerimiz yaa. Tüm illerde aday adayı olan Konyalılar kendilerini daha şanslı hissediyor. Ya da  geçen dönem Konya’da aklımda kalan 180 aday adayı vardı, bu sene 300 civarında olur deniliyor, neden bu kadar çok olur diye sorduğumuzda?  Başbakan hemşerimiz yaaa.  Sanki tüm vekiller Konya’dan çıkacak.  

Şu anki görüntüde Sayın Başbakanımızın ve Konyalıların işi hem zor, hem de tatlı bir rekabetten ötürüde güzel.

Daha önceki yazılarımda söylemiştim milletvekili adı üstünde milletin temsil eden vekil, halkın vekaletini alan kişi, tüm siyasi partilerde adaylar belirlenirken temsil yeteneği olan, halkın içinden, halk ile barışık, halkın istek ve önerilerine açık,  şehrine hem de şehrin insanına kılavuzluk yapacak kişilerden adaylar seçiliyor.

Konyalılar şanslı, Başbakan hemşerileri, Ulaştırma Bakanı da Konyalı, böyle olunca hangi partiden olursa olsun, Konyalı vekillerin bu anlamda elleri güçlü. Konyalı STK’ların bir dediği iki edilmediğine göre demek ki vekillerimiz önümüzdeki dönem içinde çok güçlü ve sırtlarında ağır bir yük ile geldiklerini bilerek seçime girecekler.

Her partide önce bir temayül yoklaması yapılır. Burada, genelde siyasi partilerin kullandığı ve seçmenin adaylardan hangisine meyyal olduğunu anlamak için yapılan bir tür araştırma yani ankettir.  Bu anket birçok partide demokrat olduklarını göstermek için yapılır ama yine birçoğunda bu sonuçlar rafa kaldırılır.

Ben bir engelli babasıyım. Hem de tüm engelleri içinde bulunan bir engelli babasıyım. O yüzden tüm engellilerin ve engelli ailelerinin ne tür zorluklar çektiklerini çok iyi biliyorum. Hani bir söz var ya ateş düştüğü yeri yakar, işte bizimki de öyle. Şimdi arzu ederim ki, 9 milyon engelliyi temsil edecek, engelli vakıf, dernek ve temsilcileri ile sık sık görüşüp, onların tercümanı olacak, meclise istek ve önerilerimizi iletecek bir vekilimiz olsun istiyoruz.

İnanın engellilerin hak ve hukukunu arayacak, onların tercümanı olacak bu vekilin partisinin de önemi yok,  vekile gelecek engellinin siyasi görüşü de önemli değil, çünkü 9 milyon engelli ve aileleri tek başına çok büyük bir aile olmuşlar onları siyasi ve ideolojik olarak kimse bölemez kimse farklılaştıramaz.

Siyasi partilerden, siyasi parti il, ilçe, yönetiminden, tabiî ki siyasi parti genel başkanlarından,  eğer bir hizmeti somut olarak görüp, mutlu olmak istiyorsanız, engellileri unutmayın, onları temsil edecek birini de 550 kişiden en az 1 tane de olsa aday gösterin, inanın kazanan ülke olur, kazanan yine sizler olursunuz.

Sözün özü; “İnsanların iyisi, insanlara iyilik edendir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR