Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Seçimleri Boykot Oyunu

Seçimleri Boykot Oyunu

Konya ile ülkenin seçimlere katılma oranı genelde paralel seyrediyor. Geçen seçimlerde Türkiye’de seçimlere katılma oranı %86,43 iken Konya’da bu rakam %87,31 olarak gerçekleşmiş.

Bayram değil seyran değil bu katılma oranından neden bahis açtık?

Kabul edelim Türkiye’nin her bölgesinde birlikte kardeşçe yaşadığımız birçok etnik unsur var. Bunların sayısal olarak en yükseğini de Kürtler oluşturuyor. Tüm şehirlerde olduğu gibi Konya’da da Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı alanlar mevcut.

Tabi üzülerek belirtmek gerekir ki bizim şehrimizde yaşayanlardan da dağ kadrosuna eleman gönderenler mevcut.

Bu bağlamda PKK terör örgütü geçtiğimiz günlerde okulların boykot edilmesiyle ilgili bir çağrıda bulundu. Tüm Kürt halkına, okulların açıldığı ilk hafta boyunca çocuklarınızı okullara göndermeyin denildi. Çok şükür ne Konya’da ne de diğer illerde bu boykot çağrısı rağbet görmedi. Geçen hafta bu şekilde birkaç haber de düştü ajanslara.

Aslında terör örgütü seçimleri boykot etmenin provasını yapıyor bir anlamda. Tıpkı yaptığı serhildan çağrılarında olduğu gibi seçimleri boykot ettirerek, Kandil ile HDP arasına bir set daha çekmek ve Kürt halkının tek temsilcisi PKK’dır mesajı vermek istiyor.

Aslında böyle bir şey olsa, AK Parti’nin ekmeğine yağ sürülmüş olur.

Seçim Boykotu öyle çok büyütülecek bir durum değil. Hem görmüş oluruz arkalarından giden halk yüzde kaç?

Emin olun baraj altında kalacaklarını hissederlerse böyle bir yol deneyecekler. Sonra da HDP seçimlere giremedi deyip iç savaş senaryolarına ve Avrupa’da hak arama mücadelesine girişecekler.

İyi de o Avrupa’da giriştikleri mücadeleye başlamadan önce bir sorsunlar bakalım oradaki seçimlere katılma oranı yüzde kaç?

Ben diyeyim. 2014’de gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılım tüm Avrupa’da yüzde 43’te kaldı. Türkiye’de bu rakam oranın 2 katı. Hadi siz girmediniz diyelim. Yine %70’lerde seyredecek. Dünya geneline baktığımızda hiç de fena bir rakam değil.

Bu oyunu en son Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapmışlardı. Oradaki oran % 73 olduğundan güya temsil sıkıntısı var demişlerdi.

Yiyen yesin tabi!

Sizin o çok sevdiğiniz Avrupa’da %40’larda olan katılım oranına saygı var. Siz %80-90’a saygı duymuyorsunuz. Fark burada. Demokrasi bu demek değil ki!

 

Zaten ne şehrimizde ne de Müslüman Kürtler arasında, tıpkı okulları boykot oyununun tutmadığı gibi seçimleri boykot da tutmaz. Tutmayacak. 1 Kasım seçimleri tam bir güven ve huzur içinde yapılacak. Birilerinin 7 Haziran öncesi bağırdığı gibi oy çalınıyor naraları da atılamayacak. Çünkü her şey ortada…

YSK’nın bu paralelde sandıkları taşıma meselesini hayra yoralım. Taşınan sandıklarda AK Parti oylarının yüksek olduğunu bir düşünün! Hile yaptılar diye bağırmaya başlayacaklardı.

Onların yaptığı neydi diyeceksiniz. Evet, onların kontrollü sandıklarının tamamında HDP çıktı. Bu hususta AK Parti yeterince sesini duyuramadı. Eksik olan bu.

Müslüman Kürtler için 1 Kasım gerçekten bir milat. Geleceklerini belirlemek onlar için hiç bu kadar bıçak sırtı olmamıştı.

Allah yardımcıları olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR