SEDEP Çocuk Mecli̇si̇ "Değerler Bi̇ldi̇rgesi̇" yayınladı

SEDEP Çocuk Mecli̇si̇ "Değerler Bi̇ldi̇rgesi̇" yayınladı
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, SEDEP Çocuk Meclisi değerler bildirgesi yayınlandı

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesince, ilçelerdeki okullarda uygulamaya konulan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında kurulan SEDEP Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Değerler Bildirgesi" yayınlandı.

Selçuklu Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı 23 Nisan kutlamaları, SEDEP Mehter Takımı ve SEDEP Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle başladı.

Gösterilerin ardından "Değerlerimi Yazıyorum" etkinliğinde dereceye giren 10 öğrenciye ve ilk 3'e giren öğrencilerin öğretmenlerine protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

İlkokul öğrencilerden oluşan SEDEP Çocuk Meclisi tarafından yazılan "Değerler Bildirgesi" okunarak, oylandı. Bildirge oy birliğiyle kabul edildi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı konuşmada, SEDEP'in tüm çocuklara yaşantıları boyunca rehber olması temennisinde bulundu.

Gelecek nesillerin çok güzel yetiştiğini belirten Altay, "Umuyorum ki tüm yaşantınız boyunca SEDEP'ten öğrendiğiniz değerler, sizin yıldızınız olur ve size ışık verir, yol gösterir. Hayatınız hep başarılı ve değerli geçer. Bizler de emaneti size en güzel şekilde teslim edeceğiz ve şehrimizi, ülkemizi yöneteceksiniz." dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de öğretmenlerle beraber öğrencilerin aynı mecliste olmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Vatanın kolay elde edilmediğini ifade eden Şeker, "Hala bu vatan için can veren, şehit olan, gazi olan insanlarımız var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vesilesiyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifalar ve sağlık afiyetler diliyorum. Bunun gençlerimiz tarafından da unutulmaması dileklerimle hepinize saygılar sunuyorum." diye konuştu.

Programa, MÜSİAD Başkanı Lütfi Şimşek, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediye Meclisi üyeleri, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SEDEP Çocuk Mecli̇si̇ "Değerler Bi̇ldi̇rgesi̇" yayınladı

SEDEP Çocuk Mecli̇si̇ "Değerler Bi̇ldi̇rgesi̇" yayınladı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.