SEDEP Münazara yarışması yapıldı

SEDEP Münazara yarışması yapıldı
SEDEP kapsamında okullar arasında düzenlenen münazara yarışması Mustafa Bülbül Ortaokulu ve Özel Envar Ortaokulu arasında yapılan final yarışması ile sona erdi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında okullar arasında düzenlenen münazara yarışması Mustafa Bülbül Ortaokulu ve Özel Envar Ortaokulu arasında yapılan final yarışması ile sona erdi. 
SEDEP okullar arasında düzenlenen münazara yarışması etkinliği, final bölümü ile sona erdi. 32 okulun katıldığı yarışmanın finali, rakiplerini eleyerek son ikiye kalan Mustafa Bülbül Ortaokulu ve Özel Envar Ortaokulu öğrencileri arasında oldu. Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kaya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, okul idareci, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı program, Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerde yapıldı. Bir toplumun gelişmesinde üretken gençlerin mi yoksa tecrübeli büyüklerin mi katkısının daha büyük olduğu konularının tartışıldığı yarışmada izleyiciler seyir zevki yüksek, kıyasıya bir rekabetin olduğu bir final coşkusu yaşadı. Münazara etkinliğine seslendirdiği naat ve şiirlerle renk katan Ayşe Kemal İnanç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed İsmet Şen izleyicilerin beğenisini kazandı.
Bizi biz yapan değerlerimizle beraber sabırla çalışarak dünya devletleri arasındaki yerimizi alıyoruz diyen Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, “Geleceğimizi bu değerler üzerine kuracağız. Bu değerlerimiz olmadan yaptığımız işlerin pek kıymeti yok. Bu güzel programa katkı sunan başta Selçuklu Belediyemiz olmak üzere Necmettin Erbakan Üniversitemize, öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“TOPLUMUN GELİŞMESİ İÇİN TECRÜBE VE GENÇLERİN ENERJİSİ ÖNEMLİ”
SEDEP’in kurumsal yapısı ve ortaya koyduğu projeleriyle Türkiye’nin önemli marka değerlerinden biri haline geldiğini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi tescil edilerek, Konya’mız için bir markaya dönüştürülmüş oldu ve bu yıl da çeşitli değişiklikler yaparak yolumuza devam ediyoruz. Öncelikle liselerin projeye dahil edilmesi, velilerin sürece dahil edilmesi bu yılın önemli değişikliklerinden. Edindiğimiz tecrübelerle, her yıl kendimizi yenileyerek, değerler eğitimini çocuklarımızın beynine nakşetmeye devam edeceğiz. Bugün 32 okulumuzun katıldığı programın finalindeyiz. Bu bir yarışma ve bir birinci seçmek zorundayız ama çocukların hepsi gönlümüzün birincisi. Bu yarışmaya katılmak ve buraya kadar gelmekte çok önemli bir başarı. Tartışılan konuların ikisine de inanıyoruz. Gelişmek için hem tecrübe hem de gençlerin enerjisi önemli. Öğrenci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.
SEDEP münazara finalinde, savundukları fikirlere hazırlanmış ve birbirlerine gönüllerini açmış öğrenci kardeşlerimizi dinleyeceğiz diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, “Selçuklu Belediyemizin değerler eğitimi projesi ile ilgili olarak ortaya koyduğu
performans hakikaten dikkate değer ve takdire şayan bir performans. Geçmişten günümüze yaşayarak bu değerleri yeni nesillere öğretirken, dış faktörlerin etkisiyle bir takım değersiz davranış kalıpları topluma enjekte edilmeye çalışıldı. SEDEP, bu atak karşısında sadece yaşayarak değil bunun teorik planını da biraz daha vurgulayarak, kendi öz değerlerimizi geçlerimize davranış kalıbı olarak benimsetmek adına ciddi bir proje olarak başladı ve devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER PROTOKOL TARAFINDAN VERİLDİ
Yarışmanın sonunda toplumun gelişmesinde üretken gençlerin katkılarının daha büyük olduğunu savunan Mustafa Bülbül Ortaokulu öğrencileri jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede birinci olmayı hak kazandı. Jürinin yarışma sonucunu açıklamasının ardından büyük bir coşku yaşayan Mustafa Bülbül Ortaokulu öğrencileri sevinç gözyaşlarını tutamadı. Yarışmanın sonunda öğrencilere ödülleri Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek tarafından verildi. Yarışmada birinci olan Mustafa Bülbül Ortaokulu öğrencileri tablet bilgisayar kazanırken, ikinci olan Özel Envar Ortaokulu öğrencileri de mp4 oynatıcı kazandı. Tüm katılımcılara Selçuklu Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Öte yandan, SEDEP kapsamında lise 9 ve 10. sınıflar arasında yapılan SEDEP Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmlerde ödüllendirildi. Adalet, saygı, yardımseverlik, dostluk, öz denetim, sabır, sorumluluk, doğruluk değerlerinin biri veya birkaçının anlatıldığı kısa film yarışmasında dereceye giren ilk 3 filme video kamera, dördüncü ve beşinci filme cep telefonu kazanırken öğretmenler, aileler ve okullara kitap seti hediye edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.