SEDEP’te “Kalemim Yeşeriyor” etkinliği

SEDEP’te “Kalemim Yeşeriyor” etkinliği
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulu’nda “Kalemim Yeşeriyor” etkinliği gerçekleştirildi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 2016-2017 eğitim öğretim yılında da birbirinden farklı etkinliklerle eğitime değer katıyor. 5 yıldır toplumsal konulara parmak basarak öğrencilerin farkındalığını arttırmaya çalışan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, “15 Temmuz Şehitlerini Saygıyla Anıyoruz” programı ile başladığı saygı ayı etkinliklerini “Yeşeren Kalem” etkinliği ile sürdürdü. Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere, içerisinde farklı bitkilerin tohumlarının olduğu kalemler ve Şehit Ömer Halisdemir’ den gelen mektup dağıtıldı. Daha yeşil bir gelecek için doğaya saygının amaçlandığı etkinliğe Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, hayırsever Hüseyin Yıldız, SEDEP Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
“SEDEP yıl boyu süren etkinliklerle toplumsal konulara olan farkındalığı arttıracaktır” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulu’nda okulumuzu yaptıran Hüseyin amcamızla birlikteyiz. Hüseyin amcamız vatanına, milletine sorumluluğunu burada sizlerin okumasını sağlayacak çok güzel bir okul yaptırarak göstermiş. İnşallah sizler de ileride vatana millete hayırlı işler yaparak yerine getirisiniz. Bugün burada iki önemli etkinlik gerçekleştireceğiz. Saygı ayında, doğaya olan saygımızı göstermek için sizlere içerisinde tohum olan kalem dağıtacağız. Bir diğeri ise Şehit Ömer Halisdemir’den sizlere mektup getirdik ve şehidimize, vatanımıza, milletimize saygımızı bir kez daha göstermiş olacağız” dedi.
Yeşil bir gelecek için doğaya saygılı olmamız gerekiyor diyen Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya ise, “Bu etkinlikte önemli olan çevremize, etrafımıza, kendimize saygılı olmayı öğrenmek. Bu özellikler küçük yaşta öğrenilince daha etkili oluyor. Atalarımızın da dediği gibi ağaç yaş iken eğiliyor. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle bizi biz yapan değerlerimize sizin dikkatinizi çekmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve öğretmenlerimiz sizleri geleceğe daha iyi hazırlamak için gayret gösteriyorlar” şeklinde konuştu.
Saygı ayı etkinliklerinin devam ettiğini söyleyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da, “İçerisinde tohum olan kalemleri dağıtmak için sizlerle bir araya geldik. Bu ay SEDEP’te saygı ayı ama dağıtacağımız bu yeşeren kalemler ile hem saygıyı, hem sorumluluğu, hem de sabır değerini işlemiş olacağız. Kalem biliyorsunuz medeniyetin anahtarıdır. Aynı zamanda bu kalemlere medeniyetin fidanları da diyebiliriz. Bu kalemlerin özelliği içerisinde birbirinden farklı tohumların olması. Bu kalemleri önce kullanacaksınız ve kalem bittiğinde ekeceksiniz, doğaya saygıyı öğreneceksiniz, yeşermesini sabırla bekleyeceksiniz” dedi.
Öğrencilere seslenen hayırsever Hüseyin Yıldız da, “Ben öğretmenliğe ilk başladığımda bir okul yapma hissi içime doğdu. Yıllarca bunu yapabilmek için mücadele ettim ve bu okula kavuştum. Okulumuzun vatanımıza, milletimize, insanlara faydalı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere, yeşeren kalem ve Şehit Ömer Halisdemir’in mektubu dağıtıldı. Öğrenciler de protokole bir sürpriz yaparak, yaşlıya ve çevreye saygılı olmayı okul koridorlarında sergiledikleri tiyatro gösterileri ile ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.