ŞEHİDİMİZ DUALARLA UĞURLANDI

ŞEHİDİMİZ DUALARLA UĞURLANDI
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen roketatar saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Kaya, memleketi Konya’nın Ilgın ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nın 23 Haziran'da başlattığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyon kapsamında, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında dün bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda Piyade Uzman Çavuş Ayhan Kaya ağır yaralanmış ve kaldırıldığı askeri hastanede şehit düşmüştü. Konyalı şehit Kaya için memleketi Konya’nın Ilgın ilçesinde bugün cenaze töreni düzenlendi. Havaalanında düzenlenen karşılama töreninin ardından askeri helikopterle Ilgın ilçesine gönderilen şehidin naaşı daha sonra helallik almak üzere baba evine getirildi. Helallik alınıp dua edilmesinin ardından şehidin naaşı tören alanına getirildi. Hava muhalefeti nedeniyle tören kapalı pazar alanında düzenlendi.

ŞEHİT EŞİNİN SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit naaşı tören yerine getirildiği sırada 2 buçuk aylık eşi Dudu Kaya'nın feryatları yürekleri dağladı. Kaya, eşinin tabutuna sarılarak, "Aşkım seni çok seviyorum. Sana hakkımı helal ettim. Allah seni benden daha çok sevdiği için yanına aldı" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin ailesi ve yakınları da tabuta sarılıp, fotoğrafı öperek ağladı. Tören, Şehit Piyade Uzman Çavuş Kaya'nın öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından Konya Müftüsü Ali Akpınar cenaze namazını kıldırıldı. Bu sırada şehidin eşi de oturduğu yerden şehit eşinin cenaze namazını kıldığı görüldü. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu tören mangası tarafından ambulansa konuldu. İlçe şehitliğine götürülen şehit Kaya'nın naaşı, dualar eşliğinde toprağa verildi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, 3. Ana jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.