Şehidin Adı Doğduğu Köydeki Parkta Yaşatılacak

Şehidin Adı Doğduğu Köydeki Parkta Yaşatılacak
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Demir'in ismi memleketi Sivas'ın Ulaş ilçesindeki Aşağıada köyünde yaptırılan parka verildi- Sivas Valisi Gül: - "Şehitlere borcumuz var, şe

SİVAS (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2015 yılında teröristlerde girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Muhammet Onur Demir'in adı, memleketi Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Aşağıada köyündeki parka verildi.

Ulaş ilçesi Aşağıada köyü nüfusuna kayıtlı şehit Demir adına kaymakamlık ve köy muhtarlığı tarafından yaptırılan parkın açılış töreninde konuşan Sivas Valisi Davut Gül, emeği geçenlere teşekkür etti.

Şehitler için ne yapılsa borcun ödenemeyeceğini dile getiren Gül, "Şehitlere borcumuz var, şehitlerin isminin yaşatılması lazım. Şehitlerin ailelerinin, annelerinin, babalarının ve çocuklarının hiçbir sıkıntıyla karşılaşmaması lazım." dedi.

Şehidin isminin kentte okuduğu okula da verildiğini anımsatan Gül, şunları kaydetti:

"Şundan emin olun, şehitlerimizin kanı asla yerde kalmıyor. Geçmişte de şimdi de çok amansız bir mücadele var. Şehitlerimizin katilleri nerede olursa olsun ister yurt içinde ister yurt dışında devletimiz ve milletimiz tarafından bulunup cezalandırılıyor. İnşallah, çok kısa sürede de daha iyi neticeler alacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet mensuplarımız ve vatandaşlarımız çok kahramanca mücadele ediyor."

Vali Davut Gül, parkın yapımında eski Ulaş Kaymakamı Orhan Altun, şehidin babası Sefer Demir, belediye ve köy muhtarının katkısı bulunduğunu belirtti.

Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise şehitlerin isminin her daim yaşatılması gerektiğini dile getirdi.

Vali Gül, şehit polis memuru Muhammet Onur Demir'in babası Sefer Demir'e plaket verdi.

Parkın açılışı için düzenlenen törene, şehidin yakınları, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Jandarma Alay Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Şehit ve Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Mustafa Hızal, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.