Şehidin ismi Konya'daki devlete geçen özel okula verildi

Şehidin ismi Konya'daki devlete geçen özel okula verildi
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde şehit düşen Komiser Zeynep Sağır’ın adı, Konya’nın Akşehir ilçesinde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen özel okula verildi. 

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde şehit düşen Komiser Zeynep Sağır’ın adı, Konya’nın Akşehir ilçesinde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen özel okula verildi. 
Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen özel okula Akşehir’de eğitim hayatını sürdüren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taşındı. Okulun adına da 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde şehit düşen Şehit Komiser Zeynep Sağır’ın adı verilerek ‘Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ oldu. Okulun eğitime başlaması ve isminin değişmesi ile ilgili olarak okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, Kısa adı AKİMMED olan Akşehir İmam Hatip Okuları Mezun ve Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Öncel, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, şehit Komiser Zeynep Sağır’ın eşi Oktay Sağır, çocukları 10 yaşındaki Doğukan ve 8 yaşındaki Emir ile öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Okul Müdürü Metin Tunçer tarafından günün önemini belirten bir konuşma yapıldı.
Şehit Komiser Zeynep Sağır’ın eşi Oktay Sağır da kürsüye gelerek tüm Akşehirlilere ve eşinin isminin okula verilmesini sağlayan ilçe protokolüne teşekkür etti. Şehit eşi Oktay Sağır, “15 Temmuz gecesi, Ömer Halisdemir adında bir vatan evladı 20 namluya gövdesini siper etti. Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda eşim 53 silah arkadaşıyla birlikte onlar da gövdelerini füzeye siper ettiler. Olayı duyarak eline Türk Bayrağını alıp sokağa çıkan aziz milletimiz de gövdelerini tanklara siper ettiler. Bunların hepsi önce vatan, önce bayrak diyen insanlardı ve toprağa da Allah diyerek düştüler. Allah vatanımızı daim etsin. Vatan hainlerine böyle fırsatlar vermesin. Sevgili öğrenciler, sizler önce vatan diyenlerden olun inşallah. Bu güzel okulda; sağlıklı, mutlu bir şekilde eğitimlerinize devam edin. Sizlere, ailenize ve bütün Akşehir’e yeni okulunuz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Konuşmaların ardından şehit Komiser Zeynep Sağır’ın özgeçmişi okundu. Şiirlerin okunmasının ardından okulun yeni tabelası törene katılan protokol üyeleri ile şehit Komiser Zeynep Sağır’ın eşi Oktay Sağır ve çocukları tarafından açıldı. Okul tabelasının önünde şehit Komiser Zeynep Sağır’ın eşi Oktay Sağır ve çocukları hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.