Şehidin Parçalanan Telefonundan 'Son Albüm'

Şehidin Parçalanan Telefonundan 'Son Albüm'
İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan polis memuru Çelik'in saldırıda parçalanan cep telefonundan kurtarılan fotoğraflardan oluşturulan albüm ve videoların yüklendiği CD, ailesine teslim edildi

NİĞDE (AA) - MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Bora Çelik'in ailesinin isteği üzerine, şehidin saldırı esnasında parçalanan cep telefonu ile hafıza kartındaki fotoğraf ve videoları kurtarıp, albüm ve CD haline getirerek şehidin ailesine teslim ettiklerini söyledi.

Ailenin şehidin saldırıda parçalanan cep telefonundaki ve hafıza kartındaki bilgileri, görüntüleri istediğini dile getiren Kurt, "Bizden böyle bir talepleri oldu. Telefon tamircilerinin yapabileceği bir işlem değildi. Biz de emniyetteki imkanlarımızı kullanarak tahrip olmuş bilgileri geri getirdik. Hafıza kartındaki görüntüleri bir CD'ye kaydettik, fotoğraflardan da bir albüm yaparak ailesine, rahmetlinin son bir fotoğraf anısı olması hasebiyle hediyemiz oldu. Evlatlarının son fotoğraflarıydı, merak ediyorlardı. Son hatıralarını görme anlamında çok mutlu oldular." diye konuştu.

"Bora gitti diye vatan boş değil, arkada başka Boralar da var"

Şehidin annesi Rahime Çelik de Kurt'a anlamlı hediyesi dolayısıyla teşekkür ederek, "Ben bunları istiyordum. Bizim için uğraşmışlar, Allah razı olsun. Albümde hiç görmediğim fotoğraflar da var." dedi.

Çelik, "Çok hayalleri vardı. Melek gibi bir çocuktu ama onu hayattan kopardılar. Bora gitti diye vatan boş değil, arkada başka Boralar da var." ifadelerini kullandı.

"Polis olmasını en çok ben istedim"

Şehidin babası Nuri Çelik ise oğluyla şehit olmadan bir gün önce telefonla görüştüklerini belirterek, "Polis olmasını en çok ben istedim çünkü sülalemizde hiç polis yok. Öğretmen, doktor, mimar var bir de polisimiz olsun istedik. O da nasip kısmet bu kadarmış." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.