Şehir Asker Mehmet Ünal İçin Tören

Şehir Asker Mehmet Ünal İçin Tören
Fırat Kalkanı Harekatı sırasında şehit düşen sözleşmeli er Ünal, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Yozgat'a uğurlandı- Şehidin annesi Perihan Ünal, oğlunun tabutunun uçağa bindirilişi sırasında, "Senin acını ben alayım. Beni bırakıp nerey

GAZİANTEP (AA) - Fırat Kalkanı Harekatında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen sözleşmeli er Mehmet Ünal, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Yozgat'a uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında 19 Aralık'ta yaralanan ve bu sabah Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit düşen sözleşmeli er Ünal'ın naaşı, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından Gaziantep Havalimanına getirildi.

Burada, annesi Perihan, babası Yaşar ve diğer aile fertlerinin yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenereal Ali Ekiyor, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ile diğer ilgililerin katılımıyla tören düzenlendi.

Ünal'ın, Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzunda uçağa bindirilirken, şehidin annesi Perihan Ünal, "Mehmetim, seni özleyeceğim. Senin acını ben alayım. Beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diye gözyaşı döktü. Tören sırasında şehidin babasının ise güçlükle ayakta durabildiği ve zaman zaman "Mehmet'im" diye seslendiği görüldü.

Törenin ardından Ünal'ın naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Yozgat'a gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.