Şehir Hastanesi inşaatı başladı

Şehir Hastanesi inşaatı başladı
Tamamlandığında bölgenin en önemli sağlık üssü olacak ve Konya’yı sağlıkta önemli bir merkez haline getirecek olan Karatay Entegre Sağlık Kampüsü (Şehir Hastanesi) inşaatında beklenen start verildi. Çalışmalar 3 yılda tamamlanacak

ÖZEL HABER

TEMEL AÇMA ÇALIŞMALARI

İhale süreci ve yer tesliminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle yapımı sürekli ötelenmek durumunda kalan Karatay Entegre Sağlık Kampüsü’nde beklenen çalışmalar başladı. Yüklenici firma temel açma çalışmalarına başlarken, hastane inşaatının resmen başlaması bölge ve Konya için umut oldu. Tamamlandığında Konya’yı sağlıkta merkez üs haline getirecek olan 838 yataklı Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü, kamu ve özel ortaklığı modeli ile yapılacak.

 

BALOĞLU: GÜVENLİK ÖN PLANDA

Hastanedeki çalışmalarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu,  “420 yataklı Bölge Hastanesi ile 418 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinden oluşacak sağlık kampüsünün yapımı yüklenici firma YDA’nın temel açma çalışmalarıyla başladı. İkisi birer katlı biri üç katlı olmak üzere üç tane şantiye kurulurken, çalışmalar tamamen çevreye duyarlı ve güvenlik ön plana alınarak yürütülüyor. İnşaat sınırları tel örgü ve prefabrik donanımlar ile kapatıldı” dedi.

NİZAMİYE DE TAŞINACAK

Bilindiği gibi Karatay ve Konya Büyükşehir Belediyesi imar çalışmaları sonucunda Sağlık Bakanlığına devredilen arazinin 616 bin m2’lik kısmı 28 yıllığına yükleniciye “Üst İnşaat Hakkı” olarak verilmişti. Tarım Bakanlığı tarafından arsa tahsisi sırasında verimli toprağın nakli istenmiş ve firma tarafından nakil gerçekleştirilmişti. Bahri Dağdaş Tarım Enstitüsü’nün Nizamiye girişi ve sulama sistemi şu an inşaata engel olmadığından ileriki aşamalarda ilgili nakil de söz konusu olacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum