"Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" Projesi

"Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" Projesi
AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Boğa:- "Biz her ilin beklentilerini bulmayı ve gerçekleştirmeyi kendimize hedef edindik"- "81 ildeki vatandaşlarımıza ekonomik güven, bir moral vermenin ötesinde elimizde de illerin ne istediklerine y

BARTIN (AA) - AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa, "Biz her ilin beklentilerini bulmayı ve gerçekleştirmeyi kendimize hedef edindik." dedi.

Boğa, partilerinin "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" Projesi kapsamında Bartın Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda da şehirlerin ekonomik gücünü öne çıkaran çeşitli çalışmalar yapılmasına karşın son olarak hayata geçirilen projeyle 81 ilde vatandaşın ekonomik beklentisi ve taleplerini dinleyeceklerini söyledi.

Ülkenin, 2 yıl sonra sistem değişikliğiyle önemli bir seçime gideceğini ve "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ne geçileceğini anımsatan Boğa, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla önce yerel seçimlerin, daha sonra milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı bir süreç yaşayacağız. Biz de Ekonomi İşler Başkanlığı olarak bütün illerimizin 2019'a giderken hangi yatırımlarının başarılı olduğunu, devam eden projelerden hangilerinin bir an önce bitirilmesi gerektiğini ve şehrin dinamiği olarak önümüzdeki dönemde bu ilin ne istediğini tespit etmek için aranızdayız. Bu şekilde 81 ilimizi ocak ayı sonuna kadar bitirip, şubatta da yine ekonomiyle ilgili milletvekillerimizin de bulunduğu danışma kurulunda bu çalışmalara son şeklini vereceğiz."

Forumda 3 önemli konunun yer aldığını ifade eden Boğa, "Bunlardan birincisi son 15 yıl içinde Bartın'da en başarılı gördüğünüz yatırım hangisi? İkincisi şu anda devam eden ama bir an önce bu şehrin dinamiği bakımından bitmesi gereken ekonomik faaliyet veya yatırım nedir? Üçüncüsü önümüzdeki dönemde Bartın'da yaşayan insanların ortak düşüncesi nedir? Bunları ortaya koyacağız. Dolayısıyla biz her ilin beklentilerini bulmayı ve gerçekleştirmeyi kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda çok güzel bir çalışma çıkacağına inanıyoruz." diye konuştu.


- Yol haritası çıkarılacak

Boğa, forum kapsamında parti teşkilatları ile akademik çevre, ticari hayatı elinde bulunduran sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini de aktardı.

Yine genel merkez tarafından belirlenecek bir anket çalışmasıyla kent sokaklarında, caddelerinde, kahvehanelerinde halkın neden memnun olduğunu, bugün ve yarın için neyi istediğini sorarak bunları birleştireceklerine değinen Boğa, "Böylece biz 81 ildeki vatandaşlarımıza ekonomik güven, bir moral vermenin ötesinde elimizde de illerin ne istediklerine yönelik bir yol haritamız olacak." dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da iktidarları döneminde Bartın'a 4 milyar liralık kamu yatırımı yapıldığına işaret etti.

İldeki 9 bin sigortalı sayısının 30 bini aştığını dile getiren Tunç, "1990'lı yıllarda göçün hakim olduğu ilimiz, iktidarlarımız döneminde uygulanan teşvik yasalarıyla göç almaya başladı. 2008'de kurulan Bartın Üniversitesi ile nüfus artışı biraz daha arttı. 15 bin öğrenci ile kent merkezinde hareketlilik meydana geldi. Organize Sanayi Bölgemiz doldu ve fabrika kuracak yer kalmadı. İkinci Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede sanayi üretiminin daha da arttığını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ise "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri" çalışmasının kente önemli katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Forum, AK Parti teşkilatları ile belediye başkanlarının öneri ve sorunlarını anlatmasıyla devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.