Şehit Ailesine Anahtar Teslim Edildi

Şehit Ailesine Anahtar Teslim Edildi
Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Şırnak'ın Uludere ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda ...

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Şırnak'ın Uludere ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Onbaşı Hüseyin Kavalbacak’ın ailesine memleketi Seydişehir’in Ketenli mahallesinde, Seydişehir belediyesinin ve Seydişehirli hayırseverlerin katkılarıyla ev hediye edildi.

1-167.jpg

2-150.jpg3-125.jpg4-093.jpgMaliyeti yaklaşık 250 bin lirayı bulan ev 300 metrekarelik bir alana inşa edildi, bu maliyetin %80’ini belediye karşılarken %20 lik bir kısım hayır sever vatandaşlarca karşılandı.

Seydişehir Ketenli mahallesinde Cuma namazını müteakiben başlayan programa;

Konya Valisi; Yakup Canbolat, Konya il Jandarma komutanı Albay İsmet Cansaran, Konya Emniyet müdürü Şükrü Yaman Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Korkmaz,

11-012.jpg

,İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Seydişehir AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Konurer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yöre halkı katıldı.

13-004.jpg

Program belediyenin verdiği yemeğin ardından ;  Kuran-ı Kerim ve dua ile başladı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmalar ile devam etti.

16-001.jpg

 

 

Seydişehir Belediye başkanı Mehmet Tutal yaptığı konuşmasında;

Protokol  üyelerine katılımlarında dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bir toprak parçasının vatan yapılabilmesi için bedellerin ödenmesi gerektiğini kaydetti.

 

Anaların çocuklarını askere kınalar yakarak gönderdiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Dünya'nın gözbebeği olan bir ülkedeyiz. Küresel güçlerin, küresel terör örgütlerinin  hepsinin bu ülkenin üzerinde. Bunun için bu toprakların kalıcı olabilmesi için şehitler verdik, vermeye devam ediyoruz. Bu şehadet  ruhu olduğu sürece, sürece hiç bir güç bize pranga vuramayacaktır. Bunu da yıllardır gözlemliyoruz. Tabi bu arada acılarımızı oluyor, dertlerimiz , sıkıntılarımızı oluyor. Şehitler veriyoruz. Şehitlik Peygamberlikten sonra gelen en yüce makamdır. Biz ayet hadislerden onların ölmediğini cennet nimetleri ile rızıklandırıldıklarını biliyoruz. Dolayısı ile onlar için bir sıkıntı yok. Fakat geride kalanların yürekleri , ciğerleri, ister istemez dağlanıyor. Aynı acıyı Ketenli Mahallemizde Ali abimiz ve ailesi yaşadı. Bizlerde acılarına ortak olmak düşüncesi ile yanlarında olduk. Bu binanın inşaatı noktasında bir çalışma başlattık. Bu gün tamamladık ve kendilerine teslim etmek için burada beraberiz" dedi.

 

Ketenli mahallesinde inşa edilen evin Seydişehir Belediyesi tarafından 300 metrekarelik kullanım alanı olan iki katlı bir bina olduğunu kaydeden Başkan Tutal;"

yüzde yirmisi vatandaşımızın katkısı desteği ile yüzde 80 'ini belediyemizin imkanları ile tamamlamış olduk. Ben katkıda bulunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah onların hayırların kabul etsin. Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. İnşaat bittikten sonra iç donanım ve tefrişatını üstlendi, hayırseverler kanalıyla içini tamamladı. Bunlar güzel şeyler ama acıları bitirmez , acıları hafifletmek için bir nebze çorbada tuzumuz olsun diye yaptığımız bir çalışma. Rabbim hayırlarımızı kabul etsin inşallah. Ailemize sabırlar diliyoruz. Katılımlarında dolayı herkese teşekkür ediyorum "dedi.mt.jpg

İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran; Sayın Valim, Şehidimizin değerli ailesi, değerli Ketenlililer, değerli katılımcılar hepinizi en kalbi duygularımla, saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Biz 23 Ağustos 2016 günü, Hüseyin kardeşimizi, silah arkadaşımızı defnederken, ailesine bir söz vermiştik, bir evlat hakka kavuştu ama bin tane evladın oldu artık. Bizim sözümüzü gerçekleştirmemize vesile olan başta sayın belediye başkanım ve bütün katılımcılara, bu evin yapımında en ufakta olsa yardımı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz sadece manevi destekte bulunabildik. Talip ettik. 14 Ay gibi kısa sürede bitirdiler ve ailemizi Ali amcamızı, hanım teyzemizi mutlu ettiler. En içten duygularla çok çok teşekkür ediyorum. Sağlık sıhhatle otursunlar inşallah diyorum teşekkürler.

_mg_2449.jpg

 

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan;

Sayın valim, değerli komutanım, il emniyet müdürüm, sayın başsavcım, sayın hakimim, değerli belediye başkanım,  çok değerli hemşerilerim, hanımefendiler, beyefendiler hepiniz hoş geldiniz. Tüm misafirleri en kalbi duygular ile selamlarım. Burada bugün hayırlı ve güzel bir faaliyet için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası, Aziz Türk milletimizin huzuru ve refahı için, en kıymetli varlıkları olan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, onların bize emanet olarak bıraktığı akrabalarına yakın ilgi ve alaka göstermek bizlerin en büyük sorumluluğudur.  Evlatlarını vatan savunmasında cennete uğurlayan anne ve babalar, bizim anne babalarımızdır. Kardeşleri de bizim kardeşimizdir. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar kolay kazanılmadı. Haliyle bu toprakları korumakta zor ve bedel ister. Bu bedeli dün ödedik, bugün ödüyoruz, yarın da ödemeye devam edeceğiz. Hep birlikte vatan toprağını korumak aziz şehitlerimize gazilerimize ve yakınlarına sahip çıkmak millet olarak boynumuzun borcudur. Bu kapsamda aziz şehidimiz Hüseyin Kavalbacak’ın yakınlarına Belediye başkanlığımız, kaymakamlığımız, adliye teşkilatımız, hayır severe vatandaşlarımızın destekleriyle bir ev yaptırıldı. Bu güzelliğin ortaya çıkmasında katkıda bulunan destek olan başta Belediye başkanımız olmak üzere tüm hayır severlerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm aziz şehitlerimize rahmet ve minnet diler, gazilerimize şifa diler ve tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunarım.   

ky.jpg

 

 

Vali Yakup Canbolat; Çok saygı değer şehidimizin ailesi, kıymetli meslektaşım belediye başkanım, değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli hayırseverler, Ketenlili vatandaşlarımız, Seydişehirli hemşerilerim.  Bugün sizlere hitap etmek zor, Geçen sene yaşadığımız bir acıyı, duygusal olarak yine yaşıyoruz, ama birde mutluluğu yaşıyoruz. Şunu mutlulukla ifade etmek istiyorum ki Seydişehir, kendine yakışan bir çalışmayı  ortaya koydu bugün inşallah, şehidimizin ailesine yakışır bir ev yaptı. Belediyemiz, Kaymakamlığımız, adliyemiz ve hayırseverlerimiz hepsi bir araya gelerek, böyle hayırlı bir eseri ortaya çıkardılar. Bu birliktelikten dolayı, bu hayırlı çalışmadan dolayı, ben; Belediye başkanımıza, kaymakamımıza, adliye teşkilatımıza, hayırda buraya katkıda bulunan bütün    hayır severlere tuğlasından, tuğlayı koyan ustaya kadar herkese teşekkür ediyorum. Bu değerli ilçelere de diğer yörelere de örnek olmasını ben temenni ediyorum.

Şırnak ili ulu dere ilçesinde; 23 Ağustos 2016 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan kalleş saldırı sonucu, şehitlik mertebesine ulaşan piyade onbaşı Hüseyin Kavalbacak’ın emaneti, Belediyemiz ve hayır severlerimizin katkılarıyla yapılan, evin teslimi için bulunduğumuz bu programda, hepinizi en derin sevgi saygı ile selamlıyorum.

Büyük Türk milleti, dünden bugüne her zaman, milli ve manevi değerler için canını, malını seve seve feda etmiş bir millettir.  Gurur duyduğumuz Konya’mızın aziz evlatları da milletimizin verdiği her şerefli mücadelede, en ön saflarda yerini almış . İlimiz ülkemiz genelinde en çok şehit veren illerden biri olmuştur. Şüphesiz inancımızda şehadet çok önemli bir yer tutmaktadır. Peygamberlikten sonra en önemli manevi mertebenin şehitlik olduğunu hepimiz biliyoruz ve inanıyoruz. Şehit ve Gazilerimizin bizim için ülkemiz için yaptıkları fedakarlığın ödedikleri bedelin büyüklüğünü, ifade etmeye herhalde kelimeler kifayetsiz kalır. Bizim tarihimiz şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir. Dolayısıyla milleti bayrağı, vatanı, ezanı ve devleti için canlarını feda eden, bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen, başta şuan ailesinin huzurunda bulunduğumuz, şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Yine vatanımızı istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi, canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve kahraman gazilerimize olan vefa borcumuzun ve sorumluluklarımızın ne denli büyük olduğunun  farkındayız. Samimiyetle ifade etmek isterim ki ; Aziz şehitlerimizin anaları, babaları, eşleri, çocukları ve bütün yakınları ile gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. Devletimizin teminatı altındadır. Sizlerin acılarını hafifletmek, hayatınızı kolaylaştırmak ve sorunlarınızı çözmek bizim boynumuzun borcudur. Devletimizin şefkat ve himayesinden öncelikle sizlerin emin olmasını isteriz. Şehitlerimizin emaneti olan, sizlere sahip çıkabilmek, milletimizin vicdanını rahatlatma adına bizim yapabileceğimiz en önemli görevdir.   Her zaman yanınızda olduğumuzu lütfen unutmayınız. Bizler ne yaparsak yapalım onların şehidimize olan özlemini, hasretini dindiremeyiz. Hepimiz biliyoruz ki onların tek tesellileri, bu uğurda canını feda eden evlatları gibi; İçlerinde yaşadıkları vatan bayrak ve millet sevgisidir. Bu duygu ve düşüncelerle bu evin yapılmasında emeği geçen, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Adliye personelimize, hayırsever vatandaşlarımıza ve dediğim gibi tuğlasını koyan ustaya kadar, emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum. Ali ağabeye de (şehidin babası) huzurlu, mutlu bir ömür diliyor. Bu evde huzurlu ve mutlu yaşamasını diliyorum. Bizler her zaman onların emrindeyiz, bir ihtiyaçları var ise de yerine getirmeye hazırız. Değerli katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Saygılar sunuyorum.

img_2464.jpg                       

Program Belediye başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan ve yardım severlere verilen plaket ile son buldu.

Programın sonunda Vali Canbolat; Şehit babası Ali Kavalbacak’a kuranı kerim ve bayrak hediye ederken, evin anahtarını Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Konya Valisi Yakup Canbolat birlikte verdi.

-Süleyman Sayan-

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.