Şehit Burak Uçar Camisi Açılış Töreni

Şehit Burak Uçar Camisi Açılış Töreni
Törene cep telefonuyla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan:- "Cerablus'ta onlar destan yazdılar ve onların sayesinde Cerablus DEAŞ denilen zalimlerden, teröristlerden kurtulmuş oldu"- AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: -"Şehit Uçar'ı unutmayacağız ve bu camide

ADANA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cep telefonuyla bağlandığı Şehit Burak Uçar Camisi açılış töreninde, "Cerablus'ta onlar destan yazdılar ve onların sayesinde Cerablus DEAŞ denilen zalimlerden, teröristlerden kurtulmuş oldu." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in, Suriye sınırında şehit düşen Uzman Çavuş Burak Uçar adına yapılan caminin açılış töreni sırasında cep telefonuyla aradığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitap etti.

Vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Bu vesileyle Kadir Gece'nizi tebrik ediyorum, rabbim bizleri nasıl Kadir Gecesi'ne kavuşturduysa, inşallah Ramazan Bayramı'na da kavuştursun. Burak şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbime cennetinde hepsiyle bir arada olmayı niyaz ediyorum. Anneye babaya buradan özellikle dualarımızı gönderiyoruz. Cerablus'ta onlar destan yazdılar ve onların sayesinde Cerablus DEAŞ denilen zalimlerden, teröristlerden kurtulmuş oldu. Özellikle anneye ve babaya Ankara'dan selamlarımı ve saygılarımı gönderiyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, Allah'a emanet olunuz, şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum."

- "Anneyi Cerablus'a götüreceğiz"

Bakan Çelik de anne Zeynep ve baba İbrahim Uçar'ın yaptığı çok kıymetli bir işin açılışının bugüne vesile olduğunu dile getirdi.

Şehit Burak Uçar'ın adına yapılan camiyi açtıklarını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Annesine demiştim ki 'Oğlunuzun silah arkadaşları, komutanları bugün burada olmak isterler. Kendi şehitlerini kendi kardeşlerini uğurlamak isterler. Vatandaşlarımız onu en güzel şekilde bir kere daha anmak isterler. Bugün açılışını yapacağımız bu camide hepsi beraber olmak isterler.' Annesinin bizden yine bir dileği vardı, 'Bir gün inşallah oğlumun şehit olduğu yeri görmek istiyorum' diyor. Ben de kendisine söz verdim, bakın silah arkadaşları ve komutanları buradalar. Bugün de bizle beraber oldular. İnşallah o bölgelerin güvenliğini sağlayacak bütün kahramanlar buradalar. TSK, emniyet mensupları burada. Bir gün inşallah oralarda güvenlik sağlandığı zaman, size söz veriyorum oraları da ziyaret edeceksiniz. Ama şimdi bu oğlunuzun komutanları, arkadaşları, bu kahraman Mehmetçik, hepimiz, devletimiz, hükümetimiz ve Türkiye Cumhuriyeti adına size şükranlarımızı sunuyoruz. Böyle bir evlat yetiştirdiniz, devletin ve milletin birlik ve beraberliği için, dirliği için en aziz varlığını, canını verdi ve şehit oldu. Şehit Uçar'ı unutmayacağız ve bu camide yapılan her duada onu anacağız."

Programın ardından polis memurları, khazırladıkları pamuk şekerlerini cami önünde çocuklara dağıttı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.