Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şehit cenazesinde olmayan vekiller

Şehit cenazesinde olmayan vekiller

 

Peşin peşin söyleyeyim, “Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanlar, rant sağlamaya çalışanlar, gözyaşından, kandan medet umanların ne bu dünyada ne de öbür dünyada yatacak yerleri yoktur”…

Ama ne acıdır ki 40 yıldır bu topraklarda hâla kan, hâla gözyaşı, hâla sönen ocaklar ve de evlat acısı ile inme inen analar babalar var.

Millet olarak bu iğrenç saldırılara karşı bir olacağız diri olacağız ve inşallah gün gelecek bunların başını hep birlikte ezeceğiz.  

O günler için birlikte ağlayıp birlikte dua edeceğiz.

Teröre lanet yağdırırken tabii ki okurumuz Mehmet Erçelik Bey’in dikkat çektiği gibi bazı konularda daha hassas olacağız.

Bakın terör olayları şehrimizde şiddetle kınanırken Mehmet Bey ne diyordu;

“Ben böyle iğrenç bir şehitlere saygı şekli görmedim...

Şehit cenazesi geçerken korna çalmak, yürüyüş yaparken şahin araba tekeri yakmak, motorların önünü kaldırmak zikzaklar çizmek...

Eğlenceye dönüştürdünüz bu ne rezillik...

Şehide saygı böyle mi gösterilir?

Kamyonlarla şehirde tur atılıp korna çalınarak teröre lanet, şehide saygı mıdır?”

……………….

Ya da isterseniz şehir ve ülke sevdalısı Murat Dedemoğlu abimizin dediklerine bir an kulak verelim mi? 

“Kaldıralım Türk bayraklarımızı… Yüreğimizi naftalin kokulu sandıklara gömmeyelim.

Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar dedikleri bu mu? Sabah kahvaltısı serpme tavsiye ederim, arabaya yeni modifiye yaptırdım, nasıl balıktayız, o gol kaçar mı? Oooo hacım telefon iyiymiş, telefon değil o Iphone, arabayla yan verdik, low storı çaldık kamyonla, elektrikli bisiklete set attık müzik çaldık…..

Maalesef ve maalesef biz böyleyiz. 4.5 ton patlayıcı döşenirken de böyleydik. Hakkınızı helal edin biz bunları yaparken sizler şehit oldunuz!..”

…………………..

Sade saf şehir insanı bunlarla yanarken pazar günü duyduğumuz bir durum, dahası bize aktarılan bir konu acımıza tuz basmak gibi bir şey oldu.

Mesela bu konuyu şahsen ben atlamışım. Bize anlatılanları dinledikten sonra hemen konu ile ilgili fotoğrafları taramaya başladık. Evet Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonucu şehit olan 16 askerden, 20 yaşındaki Piyade Er Muharrem Öksüz için Divanlar Mahallesi’nde tören vardı. Törende ağıt, gözyaşı acı tarifsizdi. Allah o anları kimseye ama kimseye bir daha yaşatmasın.

İşte tam bu acı tabloda bize deniliyordu ki, “Abi cenazede bir tek AK Partili vekilimiz yoktu”…

Aha bu ne demekti. Araştırdık evet helalleşmeye, cenaze namazına ve define Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, CHP’li MHP’li vekiller, mülkü erkan, Karatay Belediye Başkanı Hançerli, AK Parti Karatay teşkilatı katılmış. Ama AK Partili Konya vekillerinden kimse yokmuş. “Peki niye?” diye sorduk, aldığımız cevap “Ankara’da kongre vardı ya”….

Bu satırları yazarken bir Ak Partili vekilimizin bizi aramasını “Yanlış yazmışınız ben oradaydım” demesini bekliyorum.

………

Niye beklediğimi, dahası şehrin insanının bunu niye beklediğini, acısının derinliğini gerekirse daha açık da yazarım. Ama bu o zaman çok daha acı olur onu da söyleyeyim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendindeki şu müthiş savaşa bak. Başkalarının savaşıyla ne diye oyalanıyorsun?

NE ZAMAN DAHA İYİ ADAM OLURUZ?

Sabrederken günaha girmemeyi başarabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR