Şehit Edilen Geçici Köy Korucusu Toprağa Verildi

Şehit Edilen Geçici Köy Korucusu Toprağa Verildi
Bitlis'in merkeze bağlı Çeltikli köyünde elektrik direğine bağlanmasının ardından ateş edilerek şehit edilen geçici köy korucusu Nihat Çaprak için tören düzenlendi

 Bitlis'in Çeltikli köyünde elektrik direğine bağlanmasının ardından ateş edilerek şehit edilen geçici köy korucusu Nihat Çaprak, toprağa verildi.

Kentte kaçırıldıktan sonra iki aydır haber alınamayan ve terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Çaprak için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Çaprak'ın öz geçmişinin okunmasının ardından müftü Abdülkerim Akbaba tarafından dua edildi.

Ayakta durmakta güçlük çeken Çaprak'ın yakınları, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşlarını tutamadı.

Vali Orhan Öztürk, törende yaptığı konuşmada, korucuyu şehit eden bölücü terör örgütüne dair söylenecek hiçbir sözlerinin olmadığını belirtti.

"Muhatabımız bölgemiz halkı ve bu coğrafyada yaşayan insanlarımızdır" diyen Öztürk, insanları öldürerek, kan, acı ve gözyaşı çektirerek varılacak hiçbir sonucun olmadığını kaydetti.

Dünyada adam öldürerek, teröre başvurup, siyaset ve idarede çocukları babasız, kadınları ise kocasız bırakarak bir yere varılamayacağını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Çünkü bu öyle birşeydir ki bir kere müracaat ederseniz ve buna başvurursanız gerekçeniz ne olursa olsun artık bu yolda maalesef isteseniz de elinizden ne siyaseti ne silahı bırakabilirsiniz ne de şiddetten vazgeçebilirsiniz. Ama olan 30 yıldır bu bölge insanına olduğu gibi suçsuz günahsız, devletine, toprağına ve coğrafyasına bağlı insanlara olur. Halbuki silah ve şiddette müracaat etmeden de bu ülkede, dünyadaki gelişmiş ülke insanlarının yaşadığı gibi özgür, hür, zengin ve adaletli bir ortamda yaşamak mümkündür. Biz zannediyoruz ki silaha başvurduğumuzda birçok problemimiz çözülüyor. Halbuki silah ve şiddet, aslında demokrasiyi bir ilke olarak benimsemiş bir ülkede pek çok ilerlemenin, özgürlüğün, gelişmenin ve kalkınmanın en büyük engelidir. Türkiye'de terör olmasaydı eninde sonunda demokratik kurallar hayata geçirilecek, ülke insanının kimliği, dili ve dini bir şekilde özgürlüğüne kavuşacaktı. İnsanlarımız daha refah, mutlu ve özgür bir ortamda yaşayacaktı."

Bu ülkenin artık kana, gözyaşına ve acıya tahammülünün kalmadığını bildiren Öztürk, darbelerin ve terörün maalesef Türkiye'yi bu anlamda durdurduğunu ifade ederek, "30 sene önce geleceğimiz noktaya belki çok daha gecikerek varacağız. Ama bir şekilde varacağız. Çünkü bu ülkenin artık kana, gözyaşına ve acıya tahammülü yoktur. Biz de gelişmiş ülkeler gibi hür ve demokratik bir ortamda, adaletli ve hakkaniyete önem veren bir ülkede yaşamayı fazlasıyla hak ediyoruz" diye konuştu.

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen ise Türk milletinin, namus ve şerefini, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamakla görevli bir evladını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Çaprak'ın cenazesi Bitlis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.