Şehit Erol Olçok Parkı hizmete açıldı

Şehit Erol Olçok Parkı hizmete açıldı
Meram Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve farklı özellikleriyle dikkat çeken Şehit Erol Olçok Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dede Korkut Mahallesi’nde yapılan ve 15 Temmuz şehitlerinden Erol Olçok’un isminin verildiği parkın açılışına, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, 22 ve 23. Dönem Milletvekili Hasan Angı, 23 ve 24. Dönem Milletvekili Mustafa Kabakcı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Kenan Çiftçi, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Selçuklu İle Başkanı M. Hakan Özer, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Meram Koordinatörü Mustafa Torun, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, AK Parti Meram Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, AK Parti Konya İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarından Yöneticiler, muhtar dernekleri başkanları, kamu kurum ve STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Şehit Erol Olçok’un akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi Türk Yıldızları’nın, Şehit Erol Olçok adına yaptığı saygı geçişi nefesleri kesti ve büyük alkış aldı.

“Bir parktan öte anlam taşıyor”
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Dede Korkut Mahalle Muhtarı Arif Bağcı, mahallerine yaptığı güzel hizmetlerden dolayı Başkan Toru’ya teşekkür etti.
Bu parkın aslında parkın da ötesinde anlamlar ifade ettiğine dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, “Millete karşı darbe yapmaya kalkan hainlerin unuttuğu; milletimizin yürekli insanlarının cesaretinin, tankın önüne yatan, kurşunlara karşı göğsünü siper eden, vatan evlatlarının şehadet yolunda nasıl yürüdüklerinin ifadesidir. Bu park, adını milli irade kahramanlarının arasına yazdıranlardan sadece bir tanesinin ismini taşıyor, ama aynı yola baş koyan; canını, kanını vatan için milli irade için gözünü kırpmadan feda eden 242 şehidimizin de adını hafızalarımızda hep taze tutacak, onları kalbimizde taşımamıza vesile olacaktır” dedi.
Erol Olçok’un, 16 yaşındaki gencecik oğluyla birlikte tankların üzerine yürüyen şehitlerimizden sadece bir tanesi olduğunu vurgulayan Başkan Toru, “AK Parti’nin kuruluşundan itibaren reklam kampanyalarını yürüten ve mensubu olmaktan iftihar ettiğim AK Parti’nin, AK davasına gönül vermiş bir dava arkadaşımız, 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile cenneti Ala’da vatanı için şehit olmanın onuruyla bayrağı bizlere emanet ediyorlar” diye konuştu.

“Farklı konseptiyle dikkat çekiyor”
Yaptıkları yeşil alan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Toru, farklı bir konseptte yaptıkları park hakkında ise şu bilgileri verdi: “Açılışını yaptığımız Erol Olçok Parkımız 9 bin metrekare, kameriyeler, kamelyalar, yürüyüş yolları, uzay konseptli çocuk oyun grupları, basketbol sahası, fitness alanları, engelli tipi fitness aletleri, süs havuzu, gece ışıklandırması, oturma bankları ve Konya’da ilk kez yapılan atlayan su tüneli ile bölgeye renk katmıştır. Vatandaşlarımızın özellikle günümüzün getirdiği kaotik yaşam koşullarının getirdiği yoğun stresten kaçıp rahat nefes alabilecekleri, çocuklarıyla hoşça vakit geçirebilecekleri alanları halkımızın hizmetine açmaya devam edeceğiz.”
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ayrıca park yanına Selçuklu mimarisiyle yapacakları bir caminin de müjdesini verdi.
Meram Belediyesi’nin son 1 hafta içinde önemli açılışlara imza attığına dikkat çeken AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretiyle resmiyet kazanan hizmet binasının açılışı, hemen ardından Karadiğinli hemşehrilerimizin hizmetine sunulan sosyal tesisimizi ve camimizin açılışı; iki gün sonra da Gödene Bilgi Merkezi’ni hizmete açarak genç nesillerin temiz, güzel ve donanımlı bir şekilde yetişmesine vesile olacak çalışmalar başlatıldı. Bugün de merhum şehidimiz Erol Olçok ağabeyimizin isminin verildiği güzel Meram’ımıza güzellik katacak bir park ile hizmetlerine devam ediyor. Tüm Meram’ımıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“Partimizin hafızasıydı”
Şehit Erol Olçok’un adının verildiği parkın açılışına katıldığı için buruk bir sevinç yaşadığını kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da, “Erol Olçok ağabeyimiz, bizim partimizin hafızalarından biriydi. Kuruluşundan bugüne kadar partimizin yürüttüğü tüm kampanyaların arkasındaki beyinlerden biriydi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tüm insanların bir bayrağın etrafından kenetlenerek ortaya çıkan o güzel reklamı hazırlayan beyindi. Bizim kendimizi ve hizmetlerimizi halkımıza anlatmada önemli aracılardan birisiydi. Bir babaydı, bir insandı. Bu vatan uğruna canını da vererek en büyük görevini yerine getirdi. Oğluyla beraber kendisine ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Meram Belediyesi’nin başlattığı Dönüşüm Meram projesinin önemine değinen Babaoğlu, “Dönüşüm Meram’ın da bir parçası olan bu parkın, çok sevdiğimiz rahmetli Erol Olçok ağabeyimiz adına açılması bizleri çok mutlu etmiştir. Parkın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İnşallah biz 15 Temmuz gibi hain girişimleri bir daha görmeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa da yapacağız” diye konşutu.
Konuşmalardan sonra protokol üyeleri ve Şehit Erol Olçok’un akrabaları, dualar eşliğinde parkın açılış kurdelesini kesti.
Açılıştan sonra protokol üyeleri ve katılımcılar parkı gezdi. Meram Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle aşure ikramı yapıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.