Şehit eşinin eşyalarını müzeye bıraktı

Şehit eşinin eşyalarını müzeye bıraktı
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda şehit düşen özel harekat polisi Osman Yurt'un kamuflaj giysisi ve özel eşyaları, eşi tarafından Sivas'taki Şehitler Müzesi'ne konuldu

SİVAS (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Osman Yurt'un kamuflaj giysisi ve özel eşyaları, eşi tarafından Sivas'taki Şehitler Müzesi'ne bırakıldı.

Ordu'dan kente gelen şehidin eşi Rabia Yurt, Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki müzede eşinin kamuflajını cansız mankene giydirirken gözyaşlarına hakim olamadı.

Rabia Yurt, bunun yanı sıra eşine ait saat, çakmak, tespih gibi özel eşyaları da müzeye koydu. Şehidin babası İsa Yurt, gelinini teskin etmeye çalıştı.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, burada yaptığı konuşmada, Şehitler Müzesi'nin 2009'da kurulduğunu söyledi.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden Yurt'un ailesinin, kendilerini kırmayarak şehidin özel eşyalarını müzeye verdiğini belirten Hızal, şehidin eşinin Ordu'dan gelerek eşyaları bizzat müzeye koymak istediğini ifade etti.

Konuşması sırasında bir süre gözyaşlarına hakim olamayan Hızal, "Türk milleti olarak bizler dik durmaya çalışıyoruz. Onların yaşaması ve yaşatılması için şehidimizi yüreğimizde taşıyoruz ve onların hiçbir zaman ölmediğini dinimizce de biliyoruz. Bu kardeşimizin, bu yavrularımızın vatan için canlarını feda ettiğini gençliğin görmesini istiyoruz. Bu duyguyla buraya şehidimizin özel eşyalarını koyduk." dedi.

Şehidin babası İsa Yurt ise "Allah hepinizden razı olsun, vatanımız ve milletimiz var olsun. Bir şey söyleyemeyeceğim, vatan sağ olsun." diye konuştu.

Rabia ve İsa Yurt ile beraberindekiler, daha sonra şehidin mezarını ziyaret etti. Burada önceki gün şehit olan polis memuru Hakan Yurtoğlu'nun yakınlarıyla karşılaşan Rabia Yurt, bir süre onlara sarılarak gözyaşı döktü.

Ordu Emniyet Müdürlüğünde görevli özel harekat polisi Osman Yurt (44), geçici görevle gittiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9 Şubat'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşmüştü.

Şehit eşinin eşyalarını müzeye bıraktı

Şehit eşinin eşyalarını müzeye bıraktı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.