Şehit geçici köy korucusu için tören

Şehit geçici köy korucusu için tören
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan geçici köy korucusu Fidan için tören düzenlendi- Şehit korucunun karısı Fidan, Kürtçe ağıtlarla eşine veda etti

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan 41 yaşındaki geçici köy korucusu Abdullah Fidan için tören düzenlendi.

Şırnak Jandarma Komutanlığındaki tören, şehit geçici köy korucusu Fidan'ın Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulması ve öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, törende yaptığı konuşmada, terörle mücadelede kahraman köy korucularının vatanın birlik ve bütünlüğünün sağlanmasında emniyet güçleri ile omuz omuza mücadele ettiğini belirterek, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yaptıklarını söyledi.

Geçici köy korucusu Fidan'ın da bölgenin huzur ve güveni için üstün çaba harcadığına dikkati çeken Şimşek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak vatanımızı koruma kararlılığımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu vatan bu topraklar için şehit düşen tüm kahraman silah arkadaşlarımızı bir kez daha minnetle anıyoruz. Onların emanetlerini sonsuza kadar taşıyacağımızdan kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Ruhları şad olsun" dedi.

Törende şehit Fidan'ın karısı Azime Fidan (37) Kürtçe ağıtlarla eşine veda etti. Teröre lanet eden şehit eşi, sık sık çocukları Mehmet, Hüseyin ve Seyile'ye sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar şehit Fidan'ın babası Hamit Fidan (74) ile yakınlarına başsağlığı diledi, acılarını paylaştı.

Üç çocuk babası Fidan'ın naaşı okunan duanın ardından toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Yeniaslanbaş köyüne gönderildi.

Törene, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Şırnak Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel, askerler, polisler ve geçici köy korucuları katıldı.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kapsamında gece yarısı Cumhuriyet Mahallesi'nde oluşturulan geçici güvenlik noktasına teröristler tarafından ateş açılmış, ağır yaralanan Fidan kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen şehit düşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.