Şehit haberi baba ocağına ulaştı

Şehit haberi baba ocağına ulaştı
Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda başından vurularak ağır yaralanan ve bir haftadır tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek’in Konya’nın Beyşehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Konya Beyşehirli Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek (27), Nusaybin'de düzenlenen “Atmaca7” operasyonunda silahlı saldırı sonucu 5 Mayıs 2016 tarihinde yaralanarak GATA'da tedavi altına alındı. Kayseri Komando Tugay Komutanlığından görevli olarak Nusaybin'e görevli gittiği öğrenilen Piyade Uzman Çavuş Abdullah Şimşek tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde şehit oldu. Şimşek'in orman muhafaza memuru olan babası ve annesinin görev yaptığı Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Şehidin, doğum yeri olan Beyşehir'e bağlı Gölyaka mahallesinde toprağa verileceği belirtildi. Şehit askerin memleketi olan baba ocağına ateş düşerken, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından Gölyaka mahallesindeki baba Veli Şimşek'in evine ve evinin önündeki sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit düşen askerin babası Veli Şimşek ile eşi Gülsüm ve kardeşi Hatice Şimşek'in GATA'da olması nedeniyle Gölyaka mahallesindeki yazlık bahçe evi olarak kullandığı tek katlı evde kimse bulunmazken, yakınları ve mahalle sakinleri evinin önünde toplandı. Bu arada, şehit askerin hayatta olan babaannesi Hatice Şimşek'in Türk bayrakları asılan evinin önünde de bir ambulans bekletiliyor.
Gölyaka mahallesi Muhtarı Ömer Kurnaz, yaptığı açıklamada, şehit düşen askerin yeğeni olduğunu belirtirken, Nusaybin'de başından vurulduktan sonra ağır yaralı olarak Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldığını ardından GATA'ya sevk edildiğini söyledi.
Şimşek'in bir hafta sonra şehadet haberinin geldiğini belirten Kurnaz, şöyle konuştu:
"Tam bir hafta oldu, Allah'ın rahmetine kavuştu. Bekardı, bir kız kardeşi daha var. 6 yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyordu. Esas görev yeri Bolu Komando Birliği ama gönderildiği Diyarbakır Sur'da çalıştıktan sonra Nusaybin'e gitti. Burada operasyonların başladığı günden bu yana görev yapıyordu. En son 2,5 ay önce buraya izine geldi, o zaman görüştük, operasyonlarla ilgili bir şey söylemiyordu, iyi olduğunu söylüyordu. Operasyon esnasında sisleme yapacakmış o anda başından vurulmuş, öyle diye duyduk. Artık şehidimizin cenazesinin gelmesini bekliyoruz."
Şehidin cenazesinin sabah saat 09.00’da Ankara’da yapılacak törenin ardından ailesiyle birlikte Beyşehir’e getirileceği öğrenildi. Şehidin ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra Gölyaka mahallesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.